Fotbal intern

Gigi Becali a anunțat transferul lui Ionuț Panțîru la FCSB. Jucătorul a fost prezentat oficial: ”Sper să nu-l dezamăgesc pe patron”

Gigi Becali a anuntat transferul lui Ionut Pantiru la FCSB Jucatorul a fost prezentat oficial Sper sa nul dezamagesc pe patron

FCSB a pierdut cu 0-2 meciul împotriva lui FC Botoșani și a arătat mari lacune în defensivă în Casa Pariurilor Liga 1. Deși a promis de mult timp că va aduce un fundaș stânga la echipă, patronul Gigi Becali nu a putut să îi ia nici pe de Nooijer și nici pe Florin Ștefan. Însă, noul fundaș stânga al echipei va fi Ionuț Panțîru, adus de la Poli Iași.


UPDATE, 31 iulie, ora 20:49 / Ionuț Panțîru a fost prezentat oficial pe pagina de Facebook a clubului FCSB. Fundașul în vârstă de 23 de ani a semnat miercuri un contract valabil pe cinci sezoane și va purta tricoul cu numărul 3. ”Este cel mai important pas din cariera mea și poate fi o bună rampă de lansare pentru mine, dacă voi juca bine. Am fost foarte entuziasmat și m-am bucurat enorm când m-a sunat domnul Becali. Mă bucur pentru faptul că m-a contactat și m-a dorit la echipă. Sper să nu-l dezamăgesc pe dumnealui și persoanele care au așteptări de la mine. Obiectivul meu personal este să ajut echipa, să mă pun în folosul colegilor și să avem rezultate bune împreună. Voi face tot ce depinde de mine ca să câștigăm campionatul în acest an. Le mulțumesc și celor de la Politehnica Iași, tuturor celor care mi-au fost alături și, în special, familiei mele!”, a declarat Panțîru.


UPDATE, 30 iulie, ora 20:43 / Impresarul lui Ionuț Panțîru a anunțat că s-au semnat actele și jucătorul va veni miercuri la FCSB. ”Cluburile au ajuns la un acord, acum s-au semnat documentele, iar Ionuţ va pleca miercuri dimineaţă la Bucureşti, la noua sa echipă. E un pas înainte pentru jucător, sunt convins că va face o figură frumoasă la FCSB”, a declarat Petrică Băsăscu. Conform prosport.ro, jucătorul a semnat un contract pe cinci sezoane şi va încasa 6.000 de euro lunar. Gigi Becali a plătit 200.000 de euro în schimbul fundaşului stânga, iar moldovenii vor încasa 20% dintr-un viitor transfer al fotbalistului.


UPDATE, 30 iulie, ora 17.15 / Ionuț Panțîru a vorbit despre interesul FCSB-ului pentru el și a anunțat că s-a înțeles cu echipa patronată de Gigi Becali. “Da, am vorbit cu impresarul meu, am vorbit și cu Gigi Becali, care mi-a spus că mă vrea. Aștept OK-ul clubului, mă urc în mașină și am plecat la București. În proporție de 99% cred că voi juca la FCSB. Sunt încântat, mă bucur mult că voi juca la cea mai bună echipă din România”, a spus Ionuț Panțîru, conform prosport.ro.


Gigi Becali a anunțat transferul fundașului stânga! Panţîru, noul fotbalist al echipei

Patronul roș-albaștrilor a confirmat transferul: “Da, îl iau pe Panțîru!”, a fost răspunsul lui Becali pentru Mediafax. Echipa a rămas descoperită în banda stângă după transferul lui Junior Morais în Turcia la Gaziantep, echipa lui Marius Șumudică.

Primarul Iașului, Mihai Chirică, nu vedea cu ochi buni acest transfer: „Dacă s-ar duce acum la FCSB, Panțîru ar fi «ucis»! Trebuie lăsat să crească până la nivelul la care devine compatibil pentru echipa națională. Dacă el va continua să se pregătească așa cum a făcut-o în ultima perioadă, devine eligibil pentru echipa națională a României. Este tânăr, este bine angajat pe postul lui, nu se dă în lături de la efort. Poate stăpâni foarte bine banda stângă la echipa națională.

Dacă l-ai scos acum și ajunge la alt antrenor, într-un alt sistem, dă rateuri. Este inevitabil. O să stea pe bancă 2-3 etape și după aceea se întoarce la Iași. Din punctul meu de vedere, eu l-aș lăsa la Iași. E prea devreme să discutăm de un transfer. Eu l-aș lăsa să crească. După aceea, la masa negocierilor vor veni și alte echipe. Nu doar FCSB”, a declarat Mihai Chirica la Radio HIT Iași.

Gigi Becali a anunțat transferul fundașului stânga! Pe cine cine au acontat cei de la FCSB
Gigi Becali a anunțat transferul fundașului stânga! Pe cine cine au acontat cei de la FCSB FOTO: Ionut Pantiru si Olimpiu Morutan in meciul de fotbal dintre CSM Politehnica Iasi si FCSB, contand pentru Casa Pariurilor Liga 1, desfasurat pe Stadionul Emil Alexandrescu din Iasi

Ambrosie: “L-aş vedea fără probleme la FCSB!”

În schimb, președintele clubului Poli Iași, Adrian Ambrosie, a declarat că fotbalistul ar putea face față fără probleme la un club ca FCSB: „E greu de stabilit un preț exact. Panțîru este un jucător important, pe care l-aș vedea fără niciun fel de probleme la FCSB. Este un jucător cu potențial mult mai mare și poate crește la Iași. Nu am un preț de la care să plec, dar dacă va veni o ofertă de la FCSB, vom discuta”

Ionuț Panțîru are 23 de ani și are o cotă de piață de 400.000 de euro. Fundașul stânga a fost transferat de ieșeni în 2017 de la Miroslava, pentru 10.000 de euro. Până acum, Panțîru a fost integralist în toate cele trei etape din Casa Pariurilor Liga 1.

Gigi Becali a anunțat transferul fundașului stânga! Pe cine cine au acontat cei de la FCSB
Gigi Becali a anunțat transferul fundașului stânga! Pe cine cine au acontat cei de la FCSB FOTO: Ionut Pantiru in meciul de fotbal dintre FC Volunatari si CSM Politehnica Iasi, din cadrul Ligii 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Anghel Iordanescu din Voluntari
  • 3 fundași stânga va avea FCSB cu Panțîru în lot, alături de Stan și Momcilovic
  • 21 de meciuri a disputat Panțîru în stagiunea trecută