Sport

Gigi Becali a vrut să renunţe la FCSB! Cine este omul care l-a făcut să se răzgândească

Gigi Becali a vorbit din nou despre retragerea din fotbal, povestind, într-o intervenție la radio, despre persoana care l-a făcut să își schimbe opinia în primul moment în care s-a gândit să renunțe la FCSB.
24.08.2022 | 11:17
Gigi Becali a vrut sa renunte la FCSB Cine este omul care la facut sa se razgandeasca
O înaltă față bisericească, Mitropolitul Moldovei, Teofan, a fost cel care l-a convins pe Gigi Becali să rămână în fotbal atunci când a avut întâia dată ideea de a se retrage. Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Un start ratat de stagiune l-a făcut pe Gigi Becali să vorbească din nou, în spațiul public, despre ideea de a renunța la fotbal și la FCSB. Sub conducerea lui Nicolae Dică însă, echipa forțează accesul în grupele Conference League, mâine, pe terenul lui Viking.

Acum, Becali speră în calificare și, nu numai că s-a răzgândit privind retragerea, ci a investit serios în transferuri. Și vrea să meargă pe aceeași linie în cazul unui rezultat pozitiv. Iar despre ideea de a face un pas înapoi, a oferit detalii extrem de interesante. Inclusiv despre omul care l-a convins să continue atunci când a avut prima dată această idee.

ADVERTISEMENT

”Dacă un episcop îți dă dezlegare, atunci tu nu mai ai niciun fel de vină, pentru că tu ai binecuvântare”, spune Gigi Becali

Cu numai câteva săptămâni în urmă, după înfrângerea cu Saburtalo, în prima manșă a turului doi din Conference League, Gigi Becali era extrem de supărat pe jucătorii FCSB. Și vorbea despre retragerea din fotbal.

”Ori le las la fete 33 procente fiecare, ori le scap pe fete de povara FCSB. De ieșit, oricum ies”, spunea la acel moment, patronul vicecampioanei.

ADVERTISEMENT

Idee reiterată după 0-2 cu Rapid. Meci după care, vizibil dezamăgit, reconfirma această variantă: ”Ușor, ușor începe retragerea mea din fotbal”.

Sosirea lui Dică și ascensiunea către play-off-ul competiției europene l-a făcut însă să se răzgândească din nou. Așa cum s-a mai întâmplat de-a lungul timpului.

ADVERTISEMENT

Primul episod datează din momentul în care a ieșit din închisoare. Pe care l-a rememorat, în direct la Sport Total FM, în cadrul emisiunii ”Fluier final”. Dezvăluind și identitatea celui care l-a făcut să se răzgândească.

”Când am ieșit din pușcărie m-am dus la părintele Teofan, Mitropolitul Moldovei, pentru că jucam cu Iași în ultima etapă. Și uite că am câștigat campionatul.

ADVERTISEMENT

M-am dus la episcop și i-am spus: «eu nu mai vreau să fac fotbal pentru că este idolatrie». El mi-a spus așa: «pune-te în genunchi».

M-am pus în genunchi, mi-a pus mâinile amândouă mi-a strâns capul și mi-a zis: «eu te binecuvintez să faci fotbal».

Dacă un episcop îți dă dezlegare, atunci tu nu mai ai niciun fel de vină, pentru că tu ai binecuvântare de la episcop.

Episcopul a luat de la apostoli, apostolii au luat de la Hristos. Deci urmașii lui Hristos sunt apostolii, episcopii și preoții. I-am spus că dacă mi-a dat binecuvântare voi face.

Eu vreau la fotbal spectacol și de aceea dau dreptate la UEFA când dau amenzi și suspendă tribune, pentru că oamenii trebuie să înțeleagă că dacă vrei este spectacol, nu înjurături, nu jigniri, nu bătăi, nu rasism. Fotbalul este pentru oameni, dar nu trebuie să ajungă la alte lucruri”, este dezvăluirea, emoționantă, a lui Gigi Becali.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 4,90 este cota pentru ”2 și peste 2,5 goluri” la Viking  – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT