News

Gigi Becali, acuzații incredibile pentru oamenii sistemului. Afaceristul susține că a fost curtat de SIE: ”Talpeș mi-a spus că trebuie să colaborez”

Gigi Becali a rupt tăcerea în legătură cu oamenii din structurile statului român, despre care spune că i-au vrut răul și l-au trimis la închisoare. Dezvăluirile finanțatorului FCSB sunt incredibile.
24.08.2022 | 17:16
Gigi Becali acuzatii incredibile pentru oamenii sistemului Afaceristul sustine ca a fost curtat de SIE Talpes mia spus ca trebuie sa colaborez
Traian Băsescu, Ioan Talpeș, Dumitru Dumbravă și Florian Coldea sunt oamenii nominalizați de Gigi Becali ca fiind cei care au influențat condamnarea lui / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Hepta, B1TV
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a făcut spectacol la ultimul interviu pe care l-a acordat în presă, așa cum el însuși susține. Finanțatorul FCSB a vorbit deschis despre oamenii din servicii și despre Traian Băsescu, cei care au influențat, spune el, condamnarea lui la închisoare.

Becali spune că și-a pus încrederea în Dumnezeu și în CEDO

Becali crede că cei care i-au făcut probleme au acționat din invidie și că va veni momentul în care i se va face dreptate.

ADVERTISEMENT

”În loc să mă iubească, ei mă cleveteau, iar eu mă rugam. Așa am făcut. Pus-au înaintea mea rele în loc de bune, cum au pus ei, și ură în locul iubirii mele. Eu iubire, ei ură. S-au luptat cu mine până Domnul i-a biruit pe toți, ce-au fost ei: generali, colonei, procurori. I-am biruit, că așa a vrut Domnul.

Ei sunt oameni care au făcut parte din instituții și nu le-a convenit, a fost un fel de invidie împotriva popularității mele. Până la urmă s-a ajuns la nebunia de a fi invidioși și pe dragoste. Va veni dreptatea și de pe la CEDO și se va duce vestea de dreptatea Domnului și de răutatea și de mizeriile lor”, a dezvăluit Gigi Becali într-un interviu pentru Sport Total FM.

ADVERTISEMENT

Curtat de SIE: ”Talpeș mi-a spus că trebuie să colaborez”

Omul de afaceri susține că a fost curtat de SIE (Serviciul de Informații Extern), însă el a refuzat. Becali a dezvăluit că a fost vizitat la palat de generalul Ioan Talpeș, fost șef al SIE, care i-a pus în vedere că trebuie să devină un om al sistemului, pentru a putea să-și vadă în continuare de afaceri. Refuzul i-a adus numai probleme, crede Becali. Iar problemele au avut două nume, din perspectiva acestuia: Dumitru Dumbravă (fost secretar general al SRI) și Florian Coldea (fost director adjunct al SRI).

”Eu n-am treabă cu generalii. La mine n-au venit să colaborez? Și am zis: du-te mă, de-aici… Le-am zis că dacă vor, colaborez, dar să scrie și să pună ștampila: serviciul cutare de informații și pui ștampila și semnătura directorului. (…)

ADVERTISEMENT

Întrebați-l și pe Talpeș. Mi-a zis Talpeș: Bă Gigi, tu nu poți să fii de capul tău. Trebuie să colaborezi, nu există niciun om în lume să facă așa, cum vrei tu. A venit la mine la palat, Talpeș. Să recunoască, să fie față-n față cu mine. Și atunci, dacă a văzut că nu colaborez, invidie… Și atunci, din invidie, ei, care aveau puterea… ăla, Dumbravă, sau cum îl cheamă… ălalalt, cum îl cheamă… Fac păcate când dau nume.

Becali: ”Trebuie să ierți și să uiți ce ți-a făcut Coldea”

Și adevărul, când superi pe cineva, devine un păcat. Trebuie să nu-l mai zici. Dacă adevărul, de exemplu, îi supără pe Dumbravă sau pe Coldea, este păcat! Tu trebuie să ierți și să uiți ce ți-a făcut Coldea sau ce ordin a dat Coldea.

ADVERTISEMENT

Toți ăia care le dădeau lor, erau buni, care nu, nu erau buni, la pușcărie cu ei. Dar nu mai vreau să vorbesc despre asta, că fac păcate. Doamne, iartă-mă că m-am scăpat”, a mai declarat Gigi Becali pentru sursa citată.

Băsescu ar fi intervenit în justiție pentru a salva FCSB, susține Becali

Becali a vorbit în interviu și despre relația pe care a avut-o cu Traian Băsescu. Milionarul susține că fostul președinte a intervenit în procesul lui pentru a nu fi condamnată societatea care administra clubul de fotbal, în momentul în care el a fost condamnat. Totuși, același Băsescu, pe care l-a caracterizat ca fiind ”cameleon”, ar fi dat ok-ul pentru ca el să fie condamnat.

”Să știi un lucru: un singur om dădea pușcărie în România. Nu Băsescu dădea, el zicea da sau nu. El dădea doar ok-ul. Eu nu am fost un mare dușman al lui Băsescu, la mine a fost o chestie de invidie și răutate. (…)

Eu, cu Băsescu, țin minte numai alea bune, pe alea rele le-am uitat. A fost prea frumos cât am fost cu el. M-a sunat în pauza meciului, a și intervenit când a fost judecata… Dacă nu intervenea el, la motivare, putea fi condamnată societatea. Dacă era condamnată și societatea… El a intervenit să nu se scrie nimic în dispozitiv. A vorbit el cu Livia Stanciu (fost președinte al ÎCCJ) să nu treacă condamnarea societății, că altfel ne retrograda. Mi-a spus Mircea Sandu…

Eu am greșit față de el. Când am intrat în politică, mai râdeam de el… Nu poți să râzi de președinte. A fost vina mea față de el, de asta nu vreau să zic de rău de Băsescu. De aia, când a dat ordin persoana cealaltă, Băsescu a zis da”, a mai spus Gigi Becali.

Afacerea Roșia Montana: ”Am vrut să cumpăr creanța de la Frank Timiș”

O altă dezvăluire făcută de finanțatorul FCSB a fost că, în urmă cu câțiva ani, a încercat să cumpere creanța de la societatea care administra Roșia Montana. El a renunțat la această idee, pentru că s-a temut de implicațiile politice din această afacere.

”N-am vrut să mă implic și în Roșia Montana, atunci? Când se mai putea face ceva.

Ce se putea face, se putea cumpăra creanța de la ăla, de la Frank Timiș. Și nu ne mai costa miliarde. Cumpăram creanța de la el și făceam cu statul, cum ar veni. Am vrut să mă implic într-o chestiune din care să nu câștig nici 10 bani”, a mai spus Becali.

Se retrage Gigi Becali din viața publică?

Gigi Becali a dezvăluit, că intenționează să se retragă din viața publică și să nu mai dea interviuri, pe viitor. El spune că declarațiile de mai sus reprezintă un fel de spovedanie, iar la final s-a arătat încrezător că persoanele pomenite de el nu se vor supăra.

Nu este prima dată când Becali a anunțat că renunță la aparițiile publice. Până acum, finanțatorul FCSB nu a reușit să stea departe de aparițiile în presă sau la TV mai mult de câteva săptămâni, cu excepția perioadei în care a stat în spatele gratiilor.

ADVERTISEMENT