Sport

Gigi Becali, amendat de FRF după ce i-a atacat pe frații Kovacs. Câți bani trebuie să scoată din buzunar

Gigi Becali i-a făcut praf pe frații Istvan și Szabolcs Kovacs după ce FCSB a pierdut meciul cu UTA și a fost amendat drastic de FRF.
23.10.2023 | 20:38
Gigi Becali amendat de FRF dupa ce ia atacat pe fratii Kovacs Cati bani trebuie sa scoata din buzunar
Gigi Becali i-a făcut praf pe frații Istvan și Szabolcs Kovacs după ce FCSB a pierdut meciul cu UTA și a fost amendat drastic de FRF. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Finanțatorul ”roș-albaștrilor” a acuzat la acel moment că ”centralul” George Găman a dictat de frică un penalty pentru arădeni la intervenția lui Szabolcs Kovacs, aflat în camera VAR, care la rândul său a fost ”montat” împotriva vicecampioanei de fratele său.

Gigi Becali, amendat pentru atacurile la adresa fraților Kovacs

Ieșirea nervoasă pe care a avut-o atunci Gigi Becali nu a rămas fără urmări, iar cazul său a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină și Etică a FRF. La aproximativ două luni de la incident, omul de afaceri a fost amendat cu 25.000 de lei.

ADVERTISEMENT

”Admite cererea. În temeiul art. 12, 14 Bis şi 15 raportat la art. 52.2.b.4 din RD al FRF, pârâtul Becali George se sancționează cu Avertisment și penalitate de 25.000 lei”, se arată în decizia Comisiei, publicată pe site-ul oficial al FRF.

Pe lângă faptul că a acuzat faptul că penalty-ul împotriva echipei sale a fost unul cu ”dedicație”, Gigi Becali a mai precizat că frații Kovacs au apartamente în Cluj și își doresc ca titlul de campioană să ajungă la CFR.

ADVERTISEMENT

”Nu poți să te bați când la arbitraj sunt doi frați. Sunt doi, că dacă era unul, mă mai luptam la campionat, e greu să te bați cu doi frați, pe care îi cheamă cum îi cheamă. Bravă, mă, Istvan Kovacs, că l-ai băgat și pe fratele tău, cum îl cheamă, la înaintare, ești băiat deștept, Istvan Kovacs!”, a mai declarat patronul FCSB.

Istvan Kovacs neagă acuzațiile lui Becali

Răzvan Burleanu a reacţionat imediat la acuzaţiile lui Gigi Becali la adresa lui Istvan Kovacs. Preşedintele FRF a spus de atunci că latifundiarul va fi audiat la comisii pentru afirmațiile sale defăimătoare.

ADVERTISEMENT

”Ceea ce pot să vă spun e că Istvan Kovacs e în momentul de faţă cel mai apreciat arbitru la nivel internaţional. E un adevărat profesionist. Această declaraţie o fac înainte de a începe o anchetă fiindcă în mod cert comisia de disciplină şi departamentul de integritate se vor sesiza”, a precizat Burleanu.

Istvan Kovacs i-a dat și el replica lui Gigi Becali, care l-a acuzat că face jocurile altor echipe. Arbitrul a explicat că nu are nicio legătură cu CFR Cluj şi proprietăţile pe care le are în oraş sunt luate cu credit de la bancă.

ADVERTISEMENT

”Admit că dețin două proprietăți în momentul de față în Cluj-Napoca, însă niciuna dintre ele nu a fost cumpărată de la domnul Varga sau domnul Mureșan sau asociați ai celor doi. Ambele au fost achiziționate prin două credite la bancă la care plătesc rate lunare”, a comentat Istvan Kovacs.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 3,10 este cota pentru „ambele marchează și sub 3,5 goluri” la meciul Petrolul - FCSB