Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Gigi Becali, atac dur la un arbitru FIFA: “Ați văzut ce a pățit?”

Gigi Becali nu l-a uitat și iertat pe arbitrul Horațiu Feșnic, cel care a greșit teribil în partida din playoff dintre Rapid și FCSB.
04.08.2023 | 15:55
Gigi Becali atac dur la un arbitru FIFA Ati vazut ce a patit
Gigi Becali, atac dur la un arbitru FIFA: “Ați văzut ce a pățit?”
ADVERTISEMENT

Patronul celor de la FCSB a comentat arbitrajul din timpul partidei cu CSKA 1948, comparând centralul albanez Xhaja Juxhin cu Horațiu Feșnic. Gigi Becali a remarcat cum arbitrii care greșesc flagrant, poate cu rea intenție, nu vor mai ajunge niciodată să arbitreze la nivel înalt, astfel că cel mai bine pentru toată lumea ar fi ca arbitrajul să fie corect.

Gigi Becali, atac dur la un arbitru FIFA: “Ați văzut ce a pățit?”

”A fost un arbitru ca Feșnic. A fost un Feșnic albanez, care n-ați văzut unde e Feșnic acuma? Faci o mizerie, toată viața ta te va urmări, pentru ce să faci o prostie ca să ajuți pe unii, că eu cam știu cine, e unu acolo MS care bă, poate îl aduci și tu pe Adi că suntem prieteni, el săracu de Feșnic a făcut o pată, toată viața lui, ce a făcut cu Rapidul. A văzut toată lumea, mai greșești arbitru, nu zice nimeni, a mai greșit ăla ăla ăla. Nu se uită niciodată, să nenorocești pe om, să nu dai două roșii clare. Toată viața îl țin minte când îl văd.

ADVERTISEMENT

Am văzut o ameliorare a arbitrajului, probabil și Burleanu și-a dat seama că cea mai mare problemă a fotbalului e arbitrajul, altele mai vedem că 21, 71, 92, fotbal de femei, arbitrajul e o problemă care vede toată lumea, rămâne pată. Au făcut ședințe, cred eu, cred că m-au ascultat că le-am dat un sfat, am o vârstă. Păi dacă ai VAR, du-te mă la VAR, te doar picioarele? Mâna, capul? Du-te mă până acolo și vezi și gata. Nu mai poți să zici că a greșit, că la VAR”, a declarat Gigi Becali.

Ce a pățit, însă, arbitrul Horațiu Feșnic?

În luna mai 2023, Horațiu Feșnic făcea praf partida dintre Rapid și FCSB, câștigată de giuleșteni cu 1-0. Pentru erorile din această partidă, Feșnic a fost suspendat pe termen nelimitat de către CCA, însă a revenit pe gazon în Super Liga în cele din urmă. Inclusiv Kyros Vassaras, șeful arbitrajului românesc, a comentat public acest caz.

ADVERTISEMENT

”Aș dori să precizez faptul că prestația arbitrului partidei Rapid – FCSB a fost sub nivelul așteptărilor CCA, din cauza controlului disciplinar (lipsa sancțiunilor disciplinare pe durata jocului). Referitor la analiza următoarelor faze: Rapid – FCSB (Dragoș Grigore) și Voluntari – Petrolul (Christian Irobiso) – în aceste două cazuri nu există elemente, conform Legilor Jocului, pentru acordarea unui cartonaș roșu, motiv pentru care VAR nu a putut interveni. De aceea am prezentat și alte clipuri cu incidente similare de pe durata actualului sezon în care arbitrii au luat aceleași decizii fără ca la momentul respectiv să existe controverse.

Rapid – FCSB (Răzvan Onea) – în această situație, viteza mare cu care se efectuează o intrare prin alunecare este evaluată la nivelul suprafeței de joc de către arbitri. Am explicat, de asemenea, că lipsesc alte criterii clare pentru ca VAR să intervină pentru posibila acordare a unui cartonaș roșu, precum extensia unuia sau a ambelor picioare sau îndreptarea crampoanelor pe direcția în care se află adversarul”, se arată în comunicatul lui Kyros Vassaras.

ADVERTISEMENT

Derby-ul Rapid – FCSB din ultima etapă a turului din play-off l-a determinat pe Gigi Becali să amenințe că iese din fotbal, după o prestație foarte slabă a centralului Feșnic. ”Roș-albaștrii” i-au reproșat lui Feșnic că ar fi trebuit să-i elimine pe Răzvan Onea și Dragoș Grigore pentru două intrări extrem de dure, care au lăsat impasibili ”fluierașii”.

”De ce să-mi fac eu tensiunea 16, când eu aveam numai 12, 13? De ce să mă culc eu la 3, când la ora 11 deja mă ia somnul? Mă trezesc la 7. Aseară m-am culcat la 3 și m-am sculat tot la 7, pentru că trupul așa era învățat. Așa ceva este inadmisibil. I-am dat mesaje și lui Feșnic. Sunt două lucruri: ori ești prea prost și nu ai ce căuta aici, ori ești hoț și iar nu ai ce căuta”, declara Becali la o zi după meci. În cele din urmă Gigi Becali l-ar fi iertat pe arbitru, după ce acesta din urmă și-ar fi cerut scuze.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA este în direct și exclusivitate în fiecare luni, marţi şi vineri, de la ora 10:30, doar pe homepage-ul site-ului FANATIK.RO, după care va rula în premieră de la ora 17:30 pe pe canalul de YouTube Fanatik, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial și pe pagina de Facebook Fanatik. Nu ratați nicio emisiune pentru că cele mai tari exclusivități le găsiți doar la FANATIK SUPERLIGA!

Becali, atac dur la un arbitru FIFA

ADVERTISEMENT