Sport

Gigi Becali, contre cu un antrenor deținător de licență PRO: “Tu ai paradit, pe unde te-ai dus ai distrus tot” / “Să stau pe bancă să îmi faceți schimbările?”

Gigi Becali și Vivi Răchită au fost protagoniștii unui dialog spumos în care patronul FCSB și-a exprimat punctul de vedere legat de antrenorii cu situație financiară bună.
22.12.2022 | 12:13
Gigi Becali contre cu un antrenor detinator de licenta PRO Tu ai paradit pe unde teai dus ai distrus tot  Sa stau pe banca sa imi faceti schimbarile
Gigi Becali și Vivi Răchită au fost protagoniștii unui spumos schimb de replici pe marginea subiectului antrenorilor care au o situație financiară bună. Foto: INQUAM
ADVERTISEMENT

Plecarea lui Nicolae Dică l-a determinat pe Gigi Becali să meargă pe mâna lui Mihai Pintilii. Și, pentru că acesta nu are Licența Pro, numirea, în acte, ca antrenor, a lui Leo Strizu. O soluție pe termen lung? Sunt mulți care susțin că nu, deși echipa a obținut rezultate bune în ultima vreme. Iar subiectul a dat naștere și unui spumos schimb de replici între Gigi Becali și Vivi Răchită.

Gigi Becali nu are încredere în Vivi Răchită: ”Tu ai paradit, pe unde te-ai dus ai distrus tot”

Analizând finalul anului 2022, într-o intervenție telefonică la ”Ora exactă în sport”, Gigi Becali a afirmat că este mulțumit de faptul că FCSB a ajuns pe podium. Și este încrezător în ceea ce privește viitorul echipei.

ADVERTISEMENT

Ulterior, patronul vicecampioanei a vorbit și despre situația generală a fotbalului românesc. Spunând că la conducerea sa ar trebui să apară nume importante.

”Îl avem pe Gică Popescu, îl avem pe Lupescu, pe Ilie Dumitrescu, l-am văzut și pe ăsta, cum îl cheamă, care era fundaș central, băiat deștept, care a fost și pe la noi”, a spus Becali.

ADVERTISEMENT

Aflat în studio, Vivi Răchită a intervenit, întrebând dacă el este cel vizat. Iar Becali a replicat rapid: ”De tine, Vivi, nu pot. Știi de ce? Trebuie să demonstrezi în viață. Tu ai paradit, pe unde te-ai dus ai distrus tot”.

Schimb prelungit de replici

O afirmație care a dus la un schimb prelungit de replici. Inclusiv legat de postura de antrenor al FCSB, în contextul în care fostul jucător la Steaua deține Licența Pro.

ADVERTISEMENT

”Ai paradit, pe unde te-ai dus și ca antrenor, conducător și președinte, praful și pulberea s-au ales, de toate”, a spus Becali.

”Ce am făcut, domnul președinte? Domnul Becali, la Petrolul am promovat echipa și am făcut un stadion. Am lăsat echipa lui Walter”, i-a răspuns Răchită.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali: ”Ai făcut tu stadionul? Ai dat tu cu toporul? I-ai pus tu panouri? Ai dat tu banii, mă? Și ca antrenor ce ai făcut?”.

”Am licența PRO, dar nu vreau să mai antrenez în fotbalul românesc, decât să stau pe bancă și să veniți dumneavoastră, să stați să îmi faceți schimbările”, a replicat Răchită.

”Da, da, păi și eu, când am fost pe la munte, m-am întâlnit cu niște vulpi și mi-au spus că nu le plac strugurii că sunt acri”, a spus Becali. Moment în care Răchită i-a menționat: ”Am din ce să trăiesc, mi-am făcut altă imagine în fotbal”.

”Vrei să fii antrenor, gândește că ești antrenor”

Afrimația lui Răchită l-a făcut pe Becali să replice. Și să dezvăluie un sfat pe care i l-a dat lui Mirel Rădoi, finul său, după ce a părăsit Universitatea Craiova.

”Știi cum faci tu? Tu faci cum zice finul, i-am zis și divulg, după ce a plecat de la Craiova i-am zis: ‘Băi, finule, îți spun că sunt părintele tău spiritual, uită că ești milionar dacă ești antrenor. Lucescu nu știe că e milionar, el e antrenor’.

Nu că lasă domnule, că am din ce să trăiesc. Nu, vrei să fii antrenor, gândește că ești antrenor, uită ce bani ai, uită-le, dacă vrei să fii antrenor.

Dacă ești antrenor, demonstrezi, după aia poți să faci din meseria ta de zece ori mai multe milioane decât ai făcut ca jucător.

Că așa a făcut Lucescu, așa a făcut și Olăroiu, el probabil nu a făcut nici un milion ca jucător și a făcut ca antrenor 40-50 de milioane.

E și meritul meu aici, nu venea la FCSB. Reghecampf, voi nu vedeți că am făcut oameni milionari, mă? Pe Olăroiu milionar, pe Reghecampf milionar, pe Gâlcă milionar. A mai făcut cineva antrenori milionari în România?”, a conchis Becali.

 

 

ADVERTISEMENT