Sport

Gigi Becali, de partea ministrului Sportului: „Du-te și joacă în Bangladesh dacă nu ai jucători români!”

Gigi Becali este de partea lui Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, cu privire la decizia conform cărora echipele din SuperLiga trebuie să aibă în lot 40% de jucători români.
07.07.2022 | 19:38
Gigi Becali de partea ministrului Sportului Dute si joaca in Bangladesh daca nu ai jucatori romani
Gigi Becali, de partea ministrului Sportului după ordinul dat de Eduard Novak. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Patronul FCSB-ului este de părere că regula impusă de ministrul Sportului este doar benefică pentru fotbalul românesc, având o reacție dură împotriva echipelor care au un număr mic de jucători români.

Gigi Becali, de partea ministrului Sportului după ordinul dat de Eduard Novak

Gigi Becali este de partea ministrului Sportului după ordinul dat, conform cărora echipele din SuperLiga vor fi obligate să aibă un procent de 40% de jucători români în loturi:

ADVERTISEMENT

„Să ne înțelegem ce înseamnă discriminare. Discriminare era dacă erau 60% români și 40% străini. Care e discriminarea că sunt români pe teren? E discriminare față de oameni. Noi vorbim acum de sport, care are o specificitate, care e condusă de Federație.

Federațiile pot implementa anumite tehnici naționale, reguli naționale care să încurajeze sportul național. Normele europene așa sunt, 60% români, 40% străini. A încercat Blatter.

ADVERTISEMENT

Nu poți să impui tu. Federațiile naționale fac ele politica, Federațiile fac politica cluburilor. Spune în statutul FIFA”.

„Că 40% trebuie să fie români, a făcut bine ministrul. Când face bine, că nu a făcut bine. Eu zic că în instanță nu o să cadă. Eu zic că nu cade. Normal, păi ce facem? 

ADVERTISEMENT

Dacă nu ai jucători români, du-te și joacă în Bangladesh, în Franța, unde nu e. La noi așa e. Vreți echipă națională sau nu vreți?”, a mai spus Gigi Becali, la TV DigiSport.

„Voi credeți că Novak a făcut de capul lui regula asta?”

Gigi Becali a continuat și a explicat motivul pentru care este un aspect pozitiv ordinul dat de Eduard Novak: „De ce să mai jucăm, luăm jucători din Africa. Îi aducem și îi naturalizăm. Nu e bine nici în căruță, nici în teleguță. În căruță e cu cinci jucători români în teren.

ADVERTISEMENT

Voi credeți că Novak a făcut el de capul lui? A făcut omul un studiu, care este oportunitatea, de ce chestiunea asta acum. A studiat el și legea, și discriminarea asta”.

„Cu noi s-a discutat de la Minister. Am zis că dacă nu se implementează regula asta, nu o să mai avem echipă națională. Liga vrea să țină secret”, a mai spus Gigi Becali.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,88 este cota pentru „Gazdele conduc la pauză” la FCSB – U Cluj. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT