Sport

Gigi Becali, decizie dură la FCSB pentru noul sezon. A desființat echipa a doua

Gigi Becali este hotărât să nu mai facă anumite cheltuieli pe care le consideră nejustificabile și a decis desființarea echipei a doua a celor de la FCSB.
11.07.2023 | 00:21
Gigi Becali decizie dura la FCSB pentru noul sezon A desfiintat echipa a doua
Gigi Becali este hotărât să nu mai facă anumite cheltuieli pe care le consideră nejustificabile și a decis desființarea echipei a doua a celor de la FCSB. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Roș-albaștrii” fac ultimele pregătiri pentru sezonul care stă să înceapă și în care speră să cucerească titlul după opt ani de așteptare. Vicecampioana României își va prezenta cu fast noul echipament.

Echipa a doua a clubului FCSB, desființată de Gigi Becali

Cu gândul doar la câștigarea campionatului, Gigi Becali a hotărât să oprească investițiile pe care le consideră inutile și astfel a desființat echipa a doua a clubului FCSB care activa în Liga 3.

ADVERTISEMENT

Conform gsp.ro, jucătorii de la echipa a doua au fost înștiințați că trebuie să-și caute alte formații la care să evolueze. Singurii care vor fi păstrați sunt juniorii care se încadrează să evolueze în noul sezon al Ligii Elitelor U19.

Finanțatorul ”roș-albaștrilor” a luat această decizie drastică pentru că jucătorii care evoluau la echipa a doua, indiferent că veneau din Academie sau de la prima formație și care reintrau într-un program după accidentări, nu dădeau randamentul scontat.

ADVERTISEMENT

În stagiunea precedentă din Liga 3, FCSB 2 a încheiat campionatul pe locul 7 din 9 echipe, a înregistrat doar patru victorii în cele 16 partide jucate și a avut o medie a golurilor încasate de peste două pe meci.

Și Farul a desființat echipa a doua

Cea mai bună clasare a echipei a doua a ”roș-albaștrilor” a fost în sezonul 2020-2021, când a terminat pe locul secund în Liga 3. A fost eliminată în semifinala play-off-ului de promovare și nu a putut împiedica ascensiunea rivalilor de la CSA Steaua în Liga 2 Casa Pariurilor.

ADVERTISEMENT

Decizia lui Gigi Becali vine la doar câteva zile după ce Gică Hagi a luat o hotărâre asemănătoarea în ceea ce privește echipa a doua a clubului Farul Constanța, care și ea evolua în eșalonul al treilea.

“Echipa secundă a clubului, Farul II, nu va mai participa în ediția 2023-2024 din Liga a 3-a. Decizia a fost luată în urma programului foarte încărcat pe care echipa de seniori a clubului îl va avea în noul sezon.

ADVERTISEMENT

Astfel, campioana României va fi angrenată în trei competiții în sezonul 2023-2024, campionat, cupe europene si Cupa României, iar pentru acest lucru este necesar un lot numeros, din care vor putea face parte și actuali jucători ai echipei secunde”, au explicat ”marinarii” decizia.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,95 este cota pentru „șansă dublă: 1x” la meciul FC U Craiova – FCSB

ADVERTISEMENT
Tags: