Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Gigi Becali e deja cu gândul la dubla cu Nordsjaelland: „Năuceala FCSB!”

FCSB se pregătește de returul cu CSKA 1948 Sofia, dar Gigi Becali este deja cu gândul la meciul Nordsjaelland, din turul trei preliminar al Conference League.
03.08.2023 | 17:18
Gigi Becali e deja cu gandul la dubla cu Nordsjaelland Nauceala FCSB
Gigi Becali a prefațat posibilul duel dintre FCSB și Nordjaelland. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB joacă joi, de la ora 21:30, returul duelului cu CSKA 1948 Sofia, din turul 2 preliminar al Conference League. Analiștii FANATIK SUPERLIGA au dat deja verdictul și au spus că FCSB este marea favorită a returului cu formația bulgară.

Gigi Becali, cu gândul la meciul cu danezii de la Nordsjaelland din turul trei preliminar din Conference League

Deși scorul din meciul tur nu este liniștit, FCSB reușind să se impună doar cu 1-0, Gigi Becali este convins că elevii lui Elias Charalambous vor rece de bulgarii de la CSKA 1948 Sofia. Astfel, Becali a trecut direct la pronosticuri pentru posibila dublă cu Nordsjaelland, din turul trei preliminar al Conference League.

ADVERTISEMENT

Într-o discuție cu moderatorul HORIA IVANOVICI la emisiunea FANATIK SUPERLIGA, Gigi Becali a spus că este încântat de cum joacă echipa și spune că nu are emoții în ceea ce privește dubla cu vicecampioana din Danemarca. Becali spune că stilul de joc foarte rapid și precis al echipei sale este năucitor, iar adversarii nu pot înțelege ce fac Coman&co în teren.

În același timp, patronul de la FCSB susține că venirea lui Vlad Chiricheș a adus un plus de valoare defensivei, acolo unde Dawa, Pantea și Radunovic sunt deja oameni de bază, în care are încredere. Becali crede că actuala echipă este foarte greu de învins și nu se teme de danezi.

ADVERTISEMENT

Pentru a sublinia cât de puternică este, în viziunea lui Gigi Becali, echipa FCSB-ului, el a făcut o comparație cu FC Barcelona din era ”tiki-taka” a lui Guardiola, spunând că ibericii erau mai lenți, deoarece ei făceau preluare și apoi pasau, în timp ce acum, la FCSB, se pasează direct.

O să vedeți. (n.r. Vă e teamă?) Nu, e prea puternică echipa. Joacă prea rapid, eu voiam joc rapid, dar așa ceva nu îmi închipuiam, așa viteză, așa rapid, dintr-una, pac-pac. E năuceală. Barcelona juca tiki-taka, făceau două atingeri. Ăștia acum fac mai mult, nu o mai preiau.

ADVERTISEMENT

Năuceala FCSB, așa e. Noi nu le-am dat multe goluri că ăștia s-au apărat prea tare, mie mi-a plăcut foarte mult jocul. Nu preluare și pasă, pasă din prima. Când e pasă din prima, te năucește, nu știi unde se duce mingea.

M-am gândit că Dawa deja zic eu că s-a acomodat. Am zis că băi, îmi trebuie un fundaș central, că pe Ngezana nu îl știu. Trebuia să îl luăm pe Chiricheș ca să avem doi fundași centrali cu experiență, puternici. În laterale avem Radunovici și Pantea, care sunt foarte buni, care e bombă, iar de la mijloc în sus nu mai spun.

ADVERTISEMENT

Cum să îmi fie frică de danezi, dacă noi avem patru fundași buni, iar ăia șase din față, nu mai vorbesc. Ce frică să îmi fie? Ce pot să ne facă danezii. Cât să joace ei mai bine ca noi ca să ne bată pe noi? Niciodată în viața vieților lor”, a spus Gigi Becali la FANATIK SUPERLIGA cu HORIA IVANOVICI.

Cum s-a descurcat FCSB până acum, în fața echipelor din Danemarca?

Ultima dublă cu o echipă din Danemarca nu este o amintire prea plăcută pentru FCSB, deoarece echipa antrenată atunci de Nicolae Dică a fost învinsă de două ori de Sikleborg cu scorul de 5-0. Totuși, până la această dublă, FCSB are amintiri plăcute.

În sezonul 2014-2015, FCSB o bătea pe Aalborg cu 6-0, în grupele Europa League, după un meci fantastic făcut atunci de Claudiu Keșeru. La returul din Danemarca, echipa pregătită atunci de Costel Gâlcă pierdea cu 1-0.

În Danemarca FCSB făcea, în sezonul 2012-2013, un pas important în parcursul de excepție al echipei ce era antrenate de Laurențiu Reghecampf în campania fantastică din Europa League. După remiza cu 1-1 cu Copenhaga, din capitala Danemarcei, FCSB se califica în primăvara europeană, acolo unde trecea de Ajax și a reușit să o bată pe Chelsea, câștigătoarea UCL cu un sezon înainte.

În Danemarca începea și drumul spre cucerirea Cupei Campionilor Europeni din 1986. Românii treceau de Vejle cu 5-2 la general, în primul tur al competiței.

FANATIK SUPERLIGA, cu HORIA IVANOVICI, este în fiecare zi de luni, marți și vineri pe FANATIK.RO, de la ora 10:30 și în premieră de la ora 17.30 pe Youtube și Facebook.

Gigi Becali vorbește despre posibila dublă cu Nordsjaelland

ADVERTISEMENT