Sport

Gigi Becali, încă un gest nobil de Sărbători pentru o fetiță bolnavă: „A plecat la spital în Germania și datorită iubirii acestui om”

Gigi Becali (64 de ani) a ajutat de Sărbători o fată de 13 ani să se opereze în Germania, după ce intrase în comă. Patronul FCSB a donat de Crăciun aproape 500.000 de euro.
29.12.2022 | 14:20
Gigi Becali inca un gest nobil de Sarbatori pentru o fetita bolnava A plecat la spital in Germania si datorita iubirii acestui om
Gigi Becali a donat în jur de 500.000 de euro de Sărbători. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a făcut donații în valoare de aproximativ jumătate de milion de euro în perioada Crăciunului, iar din ce în ce mai multe gesturi caritabile ies la iveală.

Gigi Becali a ajutat o tânără să plece să se opereze în Germania: „El ne-a dat 10.000 de euro”

Părintele Vasile Ioana a dezvăluit la podcastul „Profu’ de Sport” cum a ajutat Gigi Becali de Crăciun o fetiță extrem de bolnavă: „Unde ne-am dus? Ne-am dus la oamenii de afaceri, am cerut și credincioșilor. Și a pus fiecare. Băbuța a pus 5 lei, 10 lei. L-am sunat pe domnul Gigi Becali și el ne-a dat 10.000 de euro pentru această fetiță care a plecat la spital și datorită iubirii acestui om care câștigă din fotbal, dar întoarce în societate către oamenii bolnavi”, a explicat fața bisericească la gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Părintele a dat mai multe detalii despre situația copilei și problemele medicale grave cu care se confruntă: „Eu sunt, dragul meu, un fel de haiduc duhovnicesc. Ce face haiducul? Ia de la ăla care are și dă la ăla care n-are. Și asta fac cu toată dragostea. Uite, noi avem acum o situație dramatică în familia bisericii «Sfântul Nicolae Dintr-o Zi». 

Părintele Nicolae Dima are o fetiță de numai 13 anișori care are o boală gravă. A avut o tumoră în trunchiul cerebral și a avut două stopuri cardiace, acum o lună și un pic”, a mai dezvăluit Vasile Ioana.

ADVERTISEMENT

Părintele Vasile Ioana: „A fost nevoie repede de 100.000 de euro”

Mare parte din suma imensă de bani de care a avut nevoie tânăra a fost acoperită însă de alți donatori „anonimi” și oameni de rând: „Și cu toții ne-am rugat lui Dumnezeu, am făcut lanț de rugăciune pentru copila asta, care a ieșit din comă și încă nu e conștientă, încă este într-o situație dramatică, acum face recuperare neurologică și a fost nevoie repede de 100.000 de euro ca să plece în Germania.

Și a fost nevoie de 23.000 de euro pentru avion, ca să poată să ajungă în Germania. Și acum e nevoie iarăși de bănuți”, a mai explicat preotul cât de dificil a fost și din punct de vedere logistic.

ADVERTISEMENT

Părintele Vasile Ioana, mesaj pentru oamenii bogați și sportivii cu bani: „Sunt copii bolnavi care s-au vindecat datorită unor fapte de tipul ăsta”

Preotul face apel către toți oameni cu posibilități financiare să îi ajute pe cei nevoiași și bolnavi măcar în perioada Sărbătorilor: „Ești un om, mănânci cu o singură gură, dar gândește-te și la ceilalți! Și aici avem oameni minunați, sportivi minunați.

Am oameni care vin la mine la biserică…unul dă 10 lei, 100 de lei, 50 de lei pentru un om sărac, dar vine un sportiv și dă 1.000 de lei, 10.000 de lei, 5.000 de lei și mă duc la un caz social, ridicăm o casă unui sărman, cumpărăm lemne de iarnă și așa mai departe. 

ADVERTISEMENT

Sunt sportivi de performanță care fac asta. Și sunt copii bolnavi care s-au vindecat datorită unor fapte de tipul ăsta”.

ADVERTISEMENT
Tags: