Fotbal intern

Gigi Becali confirmă FANATIK: „Da, m-am întâlnit cu Alexa!” Prima reacție a antrenorului. UPDATE

23.12.2018 | 17:20
Gigi Becali confirma FANATIK Da mam intalnit cu Alexa Prima reactie a antrenorului UPDATE

Soarta lui Nicolae Dică este pecetluită. Antrenorul va pleca de la echipa roș-albastră, iar patronul caută un înlocuitor pe care să îl anunțe în cel mai scurt timp. FANATIK a aflat că Gigi Becali l-a sunat pe Dan Alexa să preia FCSB. Negocierile sunt anevoioase.


UPDATEDan Alexa a avut o primă reacție pentru FANATIK după întâlnirea cu Gigi Becali. „M-am văzut cu Gigi Becali în cursul zilei de duminică și am discutat câteva ore despre fotbal și despre viață”, a declarat Dan Alexa în exclusivitate pentru site-ul nostru.


UPDATEGigi Becali a vorbit cu FANATIK despre negocierile pe care le poartă pentru înlocuitorul lui Nicolae Dică, patronul FCSB confirmând că s-a văzut cu Dan Alexa căruia i-a propus să preia echipa. „Da, e adevărat că m-am văzut cu Dan Alexa, dar nu am luat încă nicio decizie. O să mă văd și cu Mihai Teja, și cu al treilea antrenor care e pe lista mea. Nu pot să vă dezvălui despre cine este vorba pentru că încă nu am vorbit cu el și se supără. Îl cunosc doar pe tatăl lui… După Sărbători o să anunț cine este noul antrenor al echipei. Nu mă mai grăbesc, analizez, vreau să iau decizia cea mai bună”, a declarat Gigi Becali pentru FANATIK

În ceea ce privește al treilea antrenor de pe lista lui Gigi Becali, FANATIK a dezvăluit că este vorba despre Edi Iordănescu.


Finanțatorul din Pipera își dorește urgent un nume pe care să îl pună în locul lui Dică, iar favorit rămâne Mihai Teja. Cu toate acestea, Becali tatonează și alte piste, în încercarea de a lua cea mai bună decizie pentru echipa sa.

Gigi Becali l-a sunat pe Dan Alexa să preia FCSB! Clauza de reziliere și personalitatea, principalele piedici

Patronul FCSB și-a pierdut răbdarea cu Nicolae Dică și i-a cerut acestuia să își dea demisia după înfrângerea cu CFR Cluj, 0-2. Tehnicianul i-a răspuns lui Becali și a transmis că va lua o decizie finală după ce va purta o discuție cu acesta. La mijloc ar fi vorba despre o sumă de bani pe care Dică o vrea de la șeful său. Cu bagajele antrenorului ca și făcute, afaceristul a trecut la căutarea noului principal de pe banca FCSB. Favorit este Mihai Teja, dar Becali ia în calcul și alte nume.

Așa cum a anunțat public, printre cei vizați se numără și Dan Alexa. FANATIK a aflat că Alexa a avut o discuție cu Gigi Becali în cursul zilei de duminică. Patronul a vrut să îi ia “pulsul” tânărului tehnician, pe care mulți specialiști îl consideră singurul din Liga 1 capabil să vină și să ia titlul cu FCSB. Alexa este apreciat pentru modul în care își motivează fotbaliștii, dar are și două impedimente majore: clauza de reziliere de 200.000 de euro cu Dunărea Călărași, dar și personalitatea extrem de puternică, tradusă prin putere decizională totală la nivelul lotului de jucători și al primului unsprezece.

Dacă banii nu reprezintă cea mai mare problemă pentru Becali, care ar putea plăti suma cerută de Călărași, în ceea ce privește libertatea pe care o vrea Alexa există mari semne de întrebare. Cu atât mai mult cu cât chiar Nicolae Dică a fost “executat” de patron pentru “neascultare”, adică pentru că nu a făcut o schimbare dictată din lojă!

Între Alexa și Gigi Becali va avea loc o întâlnire finală, cel mai probabil tot duminică. Patronul a mers dimineață la biserică și vrea să aibă un răspuns clar după-amiază.

Ce spunea Alexa în vară despre FCSB: “Nu aș putea lucra cu Gigi Becali! Dică știa unde vine!”

În vară, într-un interviu acordat FANATIK, Dan Alexa a vorbit despre situația lui Nicolae Dică la FCSB, dar și despre ce ar face în momentul în care ar primi o ofertă de la Gigi Becali. Alexa susținea atunci că nu poate lucra cu Becali pentru că acesta vrea să decidă tot la echipă și că ar refuza din principiu o astfel de propunere, având un trecut la Rapid și Dinamo.

La FCSB, așa cum a spus și Gigi Becali, orice antrenor vine știe de ce vine. Dică știa unde vine! Lui Gigi îi place să se bage, să hotărască. Nu este normal, pentru că problema cea mai mare când ai acest gen de patron este că în momentul ăla, ca antrenor, îți pierzi respectul jucătorilor. Și, dacă vrei să iei o decizie, jucătorul nu te mai percepe ca pe un șef.

Aceasta este marea problemă, nu că nu s-ar pricepe Gigi. Mie îmi pare rău de Dică, i-am zis și lui! Sunt convins că este un antrenor bun, de viitor, și că știe foarte mult fotbal. Nu aș fi vrut să fiu în pielea lui, chiar dacă Steaua este foarte greu de refuzat! Aici este de fapt discuția. Atunci când te ofertează Dinamo, Steaua, Rapid, granzii cum se spune, este foarte greu să spui nu! Poziția de antrenor la un asemenea club îți dă foarte multă greutate, foarte multă responsabilitate. Sunt avantaje foarte mari. Ai posibilitatea să faci un sezon bun și să îți faci un CV care să meargă foarte mult în viitor.

Nu aș putea lucra cu Gigi Becali! Și nu e vorba de Gigi Becali, vorbim de orice patron care vrea să decidă el totul. Presiunea ca antrenor este foarte mare, dacă ai și presiunea patronului faci greșeli! E imposibil să fii perfect! Apoi, dacă nu pot să iau decizii, nu mă simt bine ca antrenor! Rezultatele bune nu mi le pot asuma, iar alea proaste sunt ale mele că așa este meseria.

E foarte greu să refuzi granzii, dar eu sunt un fost jucător foarte iubit în Giulești, am respectul multor fani ai lui Dinamo… Nu aș vrea să pierd iubirea lor și de aceea mi-ar fi greu să accept o propunere de la Steaua!”, declara Alexa.