Fotbal intern

Gigi Becali, prima reacție despre contractul rușinos al lui Toni Conceicao la CFR Cluj: “Angajatul trebuie să asculte de patron!”

22.11.2018 | 13:22
Gigi Becali prima reactie despre contractul rusinos al lui Toni Conceicao la CFR Cluj Angajatul trebuie sa asculte de patron
FANATIK a publicat acordul semnat între campioana României și antrenorul portughez, iar acum a obținut și prima reacție a lui Gigi Becali despre contractul rușinos dintre Toni Conceicao și CFR Cluj. Finanțatorul FCSB este clar în ceea ce privește raportul care trebuie să existe între patron și angajat.
Becali susține că șefii ardelenilor își gestionează cum cred de cuviință activitatea în club și că el niciodată nu ar avea nevoie de o clauză trecută în contract prin care antrenorul să știe că răspunde în fața sa.

Gigi Becali, prima reacție despre contractul rușinos al lui Toni Conceicao la CFR Cluj: “E de la sine înțeles că angajatul trebuie să asculte de patron!”

Clauzele din înțelegerea semnată de Toni Conceicao cu CFR Cluj, după demiterea lui Edi Iordănescu, strâng din ce în ce mai multe reacții. După ce Anghel Iordănescu a spus că și el a fost “testat” de-a lungul carierei în acest sens, Gigi Becali e primul patron cu greutate care vorbește despre acest lucru. Contactat de FANATIK, el a explicat de ce a greșit CFR trecând acea clauză:
“Ce face CFR la ea în curte, e treaba lui CFR. Eu fac ce vreau la mine acasă. Nu trebuia ei să treacă în contract acea clauză. Lucrurile sunt simple. Ești patron, el e angajat. Nu e ceva care mai trebuie să fie trecut în contract… De aia sunt eu patron și ăla e angajat… E de la sine înțeles că angajatul trebuie să asculte de patron. Ce, mai trebuie să mai trec și în contract?
Mai sunt care zic că la fotbal e ceva diferit, ceva diferit. Nicidebum! Peste tot e la fel. Patronul e patron, angajatul e angajat. Ce, în presă scrie fiecare de capul lui? A, scrii o dată și apoi te dă afară dacă nu ai făcut cum a zis el. Eu nu vreau să mă bag, tată, în treaba altora. Să fie sănătoși”, a spus Gigi Becali pentru FANATIK.
Gigi Becali Iuliu Mureșan
Gigi Becali a vorbit despre contractul încheiat de Iuliu Mureșan între CFR Cluj și Toni Conceicao

Nicolae Dică a recunoscut că se consultă mereu cu Gigi Becali: “Știe mereu ce gânduri am cu echipa!”

De-a lungul timpului, Gigi Becali a fost acuzat că se implică în alcătuirea primului unsprezece la FCSB. Fiind un patron deschis, Becali a spus în nenumărate rânduri echipa pe care Nicolae Dică o va folosi chiar înaintea partidelor ce urmau a se juca. Recent, Dică a recunoscut că se consultă permanent cu Gigi Becali.

Am vorbit mereu cu patronul, atunci când vine pe la bază, la Berceni. Îi spun tot timpul ce am de gând să fac, aşa mi se pare normal. El ştie mereu ce gânduri am cu echipa. Acum, pe urmă, dacă vine el la TV şi vă spune ce echipă bag în teren, ce să fac?! Am avut discuţii pe tema asta, dar asta e situaţia. Patronul mă întreabă de ce nu joc cu x sau cu y şi eu îi explic ce am văzut la antrenamente, îi spun ce cred. Apoi iau decizia“, a declarat Nicolae Dică.
Nicolae Dică Toni Conceicao
Toni Conceicao are trecută în contract o clauză prin care trebuie să stabilească primul unsprezece împreună cu șefii de la CFR Cluj. Și Nicolae Dică a recunoscut că se consultă cu patronul FCSB

Ce contract are Nicolae Dică la Steaua: are clauză că poate fi dat afară oricând!

În vara acestui an, când a semnat noul acord cu FCSB, Nicolae Dică a acceptat și el o clauză destul de periculoasă pentru stabilitatea sa. Astfel, Gigi Becali poate renunța oricând la antrenorul său, cu condiția să îi achite acestuia salariul până la finalul contractului. Cu toate că această clauză l-a făcut să fie vulnerabil în fața lui Becali, lucru care a dus și la o răceală între Dică și Meme la un moment dat, relația dintre angajat și patron pare mai solidă ca oricând.
Dealtfel, Becali, care a fost arătat deseori cu degetul pentru că ar schimba prea des antrenorii și pentru că le-ar impune anumiți fotbaliști, este printre puținii din Liga 1 Betano care a dat continuitate actualei bănci tehnice, deși rezultatele nu au fost dintre cele mai bune, dovadă stând ratarea titlului în sezonul trecut și eliminarea prematură din Europa în acest sezon.