Sport

Gigi Becali sărbătorește după Farul – CFR Cluj 5-1! Cum poate deveni FCSB campioană matematic la finalul acestei etape

Gigi Becali are motive de sărbătoare după Farul - CFR Cluj, scor 5-1. FCSB este la doi pași distanță de a cuceri matematic campionatul la finalul etapei a 5-a din play-off.
20.04.2024 | 00:44
Gigi Becali sarbatoreste dupa Farul  CFR Cluj 51 Cum poate deveni FCSB campioana matematic la finalul acestei etape
Gigi Becali a urmărit cu interes derby-ul Farul - CFR Cluj 5-1. FCSB poate deveni matematic campioană la finalul etapei. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Gigi Becali și FCSB profită din plin de victoria categorică obținută de Farul, scor 5-1 cu CFR Cluj. Clubul „roș-albastru” poate câștiga titlul matematic la finalul rundei cu numărul 5 din play-off-ul SuperLigii. Un prim pas spre conturarea acestui scenariu a fost făcut vineri seară la Ovidiu.

Gigi Becali sărbătorește după Farul – CFR Cluj 5-1!

Farul nu a avut milă de CFR Cluj. Echipa lui Gică Hagi a obținut un succes indiscutabil contra ardelenilor, scor 5-1 și a urcat până pe locul 2 în clasament. „Marinarii” au cel mai bun atac din play-off: 10 goluri marcate.

ADVERTISEMENT

Succesul obținut de Farul o ajută inevitabil pe FCSB. Clubul finanțat de Gigi Becali, lider incontestabil, poate obține matematic titlul la finalul etapei a 5-a din play-off, care are loc la finalul acestei săptămâni. Perioada de dominare a „roș-albaștrilor” se va putea concretiza după Sepsi – Universitatea Craiova.

Primul pas spre câștigarea campionatului de către FCSB încă din această rundă a constat într-un pas greșit al celor de la CFR Cluj cu Farul. Nu doar că nu a reușit să câștige, ci echipa finanțată de Neluțu Varga a pierdut fără drept de apel, scor 1-5.

ADVERTISEMENT

Cum poate deveni FCSB campioană matematic la finalul acestei etape

Astfel, FCSB mai are nevoie de încă două rezultate importante pentru a celebra titlul cu aproximativ o lună înainte de finalul sezonului. Al doilea pas îl reprezintă un succes al „roș-albaștrilor” cu Rapid, sâmbătă, 20 aprilie, ora 20:30.

Echipa antrenată de Elias Charalambous și Mihai Pintilii trebuie să câștige derby-ul cu Rapid pentru ca scenariul de vis pentru clubul „roș-albastru” să continue. Dacă o învinge pe Rapid, speranța FCSB-ului continuă duminică seară.

ADVERTISEMENT

Sepsi primește vizita Universității Craiova pe 21 aprilie, de la ora 19:00, în ultimul meci al etapei a 5-a din play-off-ul SuperLigii. Echipa lui Gigi Becali are nevoie ca formația finanțată de Mihai Rotaru să nu câștige la Sf. Gheorghe.

Scenariul prin care FCSB câștigă matematic titlul la finalul etapei a 5-a din play-off-ul SuperLigii: 

ADVERTISEMENT
  • CFR Cluj nu câștigă cu Farul (1-5 la Ovidiu)
  • FCSB o învinge pe Rapid, sâmbătă, 20 aprilie, ora 20:30
  • Universitatea Craiova nu câștigă cu Sepsi, duminică, 21 aprilie, ora 19:00

Clasamentul care o face matematic campioană pe FCSB la finalul etapei a 5-a

FCSB va acumula 47 de puncte, dacă o învinge pe Rapid, cu 5 etape rămase până la finalul sezonului. În cazul în care Universitatea Craiova face egal cu Sepsi, oltenii vor fi la egalitate de puncte cu Farul, locurile 2 și 3, cu 32 de puncte.

Astfel, FCSB va avea un avans de 15 puncte în clasament față de Farul și Universitatea Craiova, cu 5 etape rămase până la finalul sezonului. Echipa lui Gigi Becali este singura echipă din play-off care nu a beneficiat de rotunjire, principalul criteriu de departajare în caz de egalitate.

Astfel, indiferent de rezultatele înregistrate până la finalul sezonului, FCSB nu va putea fi depășită și va deveni, matematic, câștigătoarea titlului în stagiunea 2023/2024. Echipa lui Gigi Becali va pune capăt unei perioade clare de dominare a campionatului.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 1,83 este cota pentru „GG” la meciul FCSB - Rapid