Sport

Gigi Becali, susținut de un rival în privința regulii U21: „Îl felicit! Așa trebuie să fie un conducător”

Gigi Becali a primit o susținere neașteptată din partea unui rival din SuperLiga. Cine îl susține pe patronul FCSB-ului cu privire la regula U21.
30.06.2023 | 11:23
Gigi Becali sustinut de un rival in privinta regulii U21 Il felicit Asa trebuie sa fie un conducator
Gigi Becali a fost susținut primul votul Universității Craiova din Adunarea Generală a LPF. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a fost lăudat de către Sorin Cârțu, fostul președinte al Universității Craiova, după scandalul de la Adunarea Generală a LPF, unde patronul FCSB a jignit pe toți cei care au votat împotrivă.

Gigi Becali, aliat surpriză în războiul cu LPF și FRF: „Îl felicit”

Sorin Cârțu consideră că Gigi Becali are dreptate cu privire la eliminarea obligativității regulii U21: „Îl felicit pe Gigi și îl salut. A avut atitudine, așa trebuie să fie un conducător. Îi felicit pe toți care au semnat împotriva regulii U21.

ADVERTISEMENT

Nu există un criteriu mai bun de a crește în valoare decât concurența. Noi eliminăm concurența, a ajuns antrenorul să pregătească meciul cu 10 jucători”, a spus legenda Universității Craiova, la Digi Sport.

Universitatea Craiova a votat pentru eliminarea regulii, la fel ca FC Botoșani, CFR Cluj, FC U Craiova 1948, FC Hermannstadt și Poli Iași. Gigi Becali vrea în continuare susținerea celor 7 cluburi.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali nu se lasă și anunță: „O să vorbim să nu băgăm jucători U21”

Patronul FCSB a anunțat la FANATIK care este planul său în continuare: „O să vorbim cu oamenii care au bărbăţie, cu CFR Cluj, cu Craiova să nu băgăm jucători U21. Ce se va întâmpla? Mergem la TAS, care e problema?  Ei mă obligă pe mine să am dublură. Trebuie să am doi fundaşi, doi mijlocaşi, doi atacanţi. Toţi U21.

Ce vrei să fac în România cu oameni care votează? Mă gândesc cum au făcut oamenii ăştia din fotbal bani? Cum au făcut bani în afaceri, oameni fără demnitate, fără onoare? Dacă tu ai de ales între a fi liber şi a fi obligat?

ADVERTISEMENT

Oricine se abţinea de la vot înţelegeam. Una este să îţi fie frică, alta e să te abţii. Este posibil să fie și influențe politice. Dan Şucu este un om bun. Ceea ce spun eu nu retrag. Eu îl cunosc pe Şucu. Este un om de calitate. Numai că el a votat ca să fie sclav. Nu ştia el despre iniţiativa mea? Ce e mare lucru? Vrei să fii obligat sau vrei să fii liber?”.

Cine a votat împotriva inițiativei FCSB-ului

Deși se înțelesese dinainte cu Petrolul, „lupii-galbeni” au votat împotriva desființării regulii U21, la fel ca Oțelul, Dinamo, UTA, Rapid și Universitatea Cluj, în timp ce Farul și Sepsi s-au abținut.

ADVERTISEMENT

Poli Iași a revenit cu un comunicat și a ținut să precizeze că votul lor a fost îndreptat de fapt împotriva eliminării regulii Under-21 din SuperLiga. Din sezonul 2019-2020, cluburile sunt obligate ca pe tot parcursul meciurilor să aibă în teren un jucător sub 21 de ani.

ADVERTISEMENT