Sport

Gigi Becali nu renunţă la războiul cu FRF: “O să vorbim cu cei care au bărbăţie, Craiova, CFR Cluj, să nu băgăm jucători U21. Mergem la TAS”. Exclusiv

Gigi Becali nu are de gând să renunţe la eliminarea regulii U21 şi vrea să îşi continue demersul. Patronul FCSB a declarat că va discuta cu echipele care au votat împotrivă să nu respecte regula.
28.06.2023 | 15:18
Gigi Becali nu renunta la razboiul cu FRF O sa vorbim cu cei care au barbatie Craiova CFR Cluj sa nu bagam jucatori U21 Mergem la TAS Exclusiv
Gigi Becali, la o conferinţă la Palat. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Războiul dintre Gigi Becali şi Răzvan Burleanu a ajuns la următorul nivel după scandalul provocat de votul propus de patronul FCSB pentru eliminarea regulii U21 în noul sezon din Superliga, care va începe în două săptămâni.

Gigi Becali nu renunţă la războiul cu FRF: “O să vorbim cu oamenii care au bărbăţie, cu CFR Cluj, cu Craiova să nu băgăm jucători U21”

Cluburile au votat pentru menţinerea regulii U21, dar Gigi Becali nu se lasă şi a declarat pentru FANATIK că va discuta cu celelalte cluburi care sunt împotrivă ca să nu ţină cont de acest regulament la meciurile de campionat:

ADVERTISEMENT

“O să vorbim cu oamenii care au bărbăţie, cu CFR Cluj, cu Craiova să nu băgăm jucători U21. Ce se va întâmpla? Mergem la TAS, care e problema?  Ei mă obligă pe mine să am dublură. Trebuie să am doi fundaşi, doi mijlocaşi, doi atacanţi. Toţi U21.

Ce vrei să fac în România cu oameni care votează? Mă gândesc cum au făcut oamenii ăştia din fotbal bani? Cum au făcut bani în afaceri, oameni fără demnitate, fără onoare? Dacă tu ai de ales între a fi liber şi a fi obligat?”, a spus Gigi Becali pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Latifundiarul îl laudă pe Gică Hagi: “A avut demnitate. A spus că nu este sclav”

Farul Constanţa şi Sepsi Sf. Gheorghe sunt cele două echipe care s-au abţinut. Gigi Becali l-a lăudat pe “naşul” Gică Hagi, spunând că deşi era avantajat de această regulă, “Regele” a hotărât să nu voteze:

“Uite, de exemplu Hagi. Măcar s-a abţinut. A avut demnitate. A spus că nu este sclav: «Am mulţi tineri. Este în avantajul meu, dar nici nu votez împotrivă pentru că nu sunt sclav». El totuşi a zis că nu votează. 

ADVERTISEMENT

Şi situaţia în care el este în scandal cu ei (n.r. FRF), Gică Popescu… Şi Sepsi s-a abţinut. Le este frică de Federaţie. Şi au zis: «Nu votez ca să fiu sclav şi nu votez nici împotrivă că se supără Federaţia». 

“Eu cred că Pandele nu ştie. El e bărbat, nu a fost sclav în viaţa lui”

Oricine se abţinea de la vot înţelegeam. Una este să îţi fie frică, alta e să te abţii”, a declarat Gigi Becali pentru FANATIK. Latifundiarul a rămas cu un gust amar după ce Voluntari, echipă condusă de “finul” Florentin Pandele a votat împotriva regulii şi crede că decizia a fost luată peste capul primarului:

ADVERTISEMENT

“Eu cred că Pandele nu ştie. El e bărbat, nu a fost sclav în viaţa lui. Eu cred că au votat fără să îi spună lui Pandele. Este posibil să fie şi influenţe politice”, a declarat Gigi Becali.

Noul sezon din SuperLiga va începe pe data de 14 iulie, iar echipele participante vor fi nevoite să respecte regula U21, adică să aibă pe tot parcursul meciului cel puţin un jucător de sub 21 de ani în teren.

“Dan Şucu este un om bun. Ceea ce spun eu nu retrag. Eu îl cunosc pe Şucu. Este un om de calitate. Numai că el a votat ca să fie sclav. Nu ştia el despre iniţiativa mea? Ce e mare lucru? Vrei să fii obligat sau vrei să fii liber?”, Gigi Becali, despre votul Rapidului

  • 6 este numărul de cluburi care au votat propunerea lui Gigi Becali de a elimina regula U21
  • 2016 este anul în care a fost introdusă regula U21 în SuperLiga

  • Cotă BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota pentru pronosticul „Câștigător Liga 1 2023/2024”

ADVERTISEMENT