Sport

Presa maghiară a analizat titlul câștigat de FCSB în SuperLiga. Așteaptă un duel tare în preliminariile Champions League

Presa din Ungaria a vorbit despre titlul obținut de FCSB. Roș-albaștrii ar putea avea parte de un meci de foc în Chamions League
28.04.2024 | 18:53
Presa maghiara a analizat titlul castigat de FCSB in SuperLiga Asteapta un duel tare in preliminariile Champions League
FCSB, lăudată de presa din Ungaria. Roș-albaștrii ar putea da de un adversar puternic în Champions League Foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB a câștigat matematic titlul în Superligă după victoria cu 2-1 împotriva celor de la Farul Constanța de sâmbătă seara.

FCSB a sărbătorit primul titlu după 9 ani

Roș-albaștrii au sărbătorit în fața propriilor fani primul titlu după 9 ani. Jucătorii, staff-ul echipei dar și fanii au declanșat sărbătoarea după fluierul final. 30 de mii de oameni au fost prezenți pe Național Arena la meciul în care FCSB a devenit campioană a Superligii.

ADVERTISEMENT

Presa din Ungaria a remarcat performanța remarcabilă realizată de echipa patronată de Gigi Becali. Maghiarii au fost atenți la parcursul bucureștenilor din acest sezon întrucât campioana țării vecine s-ar putea întâlni cu FCSB în preliminariile Champions League.

FCSB, lăudată în presa maghiară

Jurnaliștii de la Nemzeti Sport au lăudat performanța campionilor României. Aceștia au scris că FCSB a obținut primul titlu de la introducerea sistemului play-off/playout. În plus, maghiarii și-au amintit și de Alex Băluță care a jucat pentru Puskas AFC.

ADVERTISEMENT

„Cu trei etape înainte de finalul campionatului, FCSB s-a încoronat campioană în România. Formația din București și-a asigurat titlul după victoria cu 2-1 în fața celor de la Farul și a câștigat competiția internă după o pauză de nouă ani. Golul victoriei a fost marcat de Alexandru Băluță, ajuns de la Puskas AFC vara trecută.

Clubul bucureștean, care se consideră succesorul fostei câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni, dar potrivit justiției există oficial doar din 2003, a fost capabil să triumfe pentru prima dată de când a fost introdus sistemul play-off.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestei spețe, FCSB a devenit campioană doar pentru a șasea oară, în timp ce fanii adaugă și trofeele anterioare, de la formația militară.

Totuși, de când a apărut sistemul play-off, în sezonul 2015/’16, nicio echipă nu a reușit să câștige campionatul atât de devreme. În ultimele opt ediții, triumful a fost ori în penultima etapă, ori în ultima”, au scris jurnaliștii maghiari despre titlul obținut de FCSB.

ADVERTISEMENT

FCSB – Ferencvaros, posibil duel în Champions League

FCSB va fi cap de serie în primul tur din Champions League. Bucureștenii vor da peste niște adversari relativ accesibili precum Ordabassy (Kazahstan), Vikingur (Islanda) sau Dinamo Minsk (Belarus). Dacă vor reuși să treacă de acest tur, lucrurile se complică. FCSB nu va mai fi cap de serie și ar putea da peste nume importante din fotbalul european. Ferencvaros, Maccabi Tel Aviv sau Ludogorets ar putea veni la București.

ADVERTISEMENT
Tags: