Sport

Giovani Becali a făcut top 5 cei mai buni fotbaliști români! Nu i-a inclus pe Adrian Mutu şi Cristi Chivu

Giovani Becali a realizat un top surprinzător, unde a nominalizat cei mai buni 5 fotbaliști români, menționând nume legendare, fără a-i include pe Adrian Mutu și Cristian Chivu.
21.03.2024 | 13:07
Giovani Becali a facut top 5 cei mai buni fotbalisti romani Nu ia inclus pe Adrian Mutu si Cristi Chivu
Giovani Becali a realizat top 5 cei mai buni fotbaliști români fara Mutu și Chivu / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Giovani Becali, ce-şi va lansa și un film autobiografic, prin prisma unei longegive cariere de impresar, a fost întrebat de Damian Draghici, gazda unui podcast online, care sunt cei mai buni 5 fotbaliști români, acesta fiind foarte tranșant.

Adrian Mutu și Cristian Chivu lipsesc din top 5 al lui Giovani Becali

Cel mai surprinzător aspect este că impresarul nu a inclus niciun jucător din fotbalul românesc modern, ultimul dintre cei cinci care a pășit pe terenul de fotbal fiind chiar Gheorghe Hagi, antrenorul actual al Farului Constanța, retras în anul 2001!

ADVERTISEMENT

Hagi, Dobrin, Balaci, Dumitrache, Piți Varga. Cinci! Ăștia sunt. Așa, poți să spui 50. Ei sunt cei cinci pe care eu i-am prins și i-am văzut. Știu despre ei”, a răspuns impresarul în cadrul sursei citate.

Nume grele lipsesc din top 5 compus de impresar, cum ar fi Adrian Mutu, actualul antrenor al CFR-ului, care a șocat în ultima săptămână cu implantul său de păr, sau Cristian Chivu, doi jucători ce au fost piloni ai naționalei României în acest secol.

ADVERTISEMENT

Top 5 fotbaliști români, 5 legende ale secolului trecut

Gheorghe Hagi, supranumit și „Regele“, este actualul patron-antrenor al Farului Constanța, ce a dat nu mai puțin de 34 de fotbaliști către loturi naționale, depășind chiar și diaspora italiană, care în calitate de jucător a trecut pe la formații precum Steaua București, FC Barcelona, Real Madrid sau Brescia, a adunat 125 de meciuri în tricoul naționalei, dar și 35 de goluri, fiind golgheterul all-time alături de Adrian Mutu.

Nicolae Dobrin, supranumit și „Gâscanul“, mulți văzându-l drept cel mai bun fotbalist român din toate timpurile,  este o legendă a FC Argeșului, adunând aproape 400 de partide în tricoul trupei din Trivale, fiind ales cel mai bun fotbalist român în anii 1966, 1967 și 1971.

ADVERTISEMENT

Ilie Balaci, un idol al tribunelor în Bănie, supranumit și „Minunea Blondă“, a adunat pentru echipa națională 65 prezențe, iar din postura de mijlocaș ofensiv a marcat și 8 goluri, câștigând și trei titluri cu leii din Craiova (1973-1974, 1979-1980, 1980-1981).

Florea Dumitrache, o legendă a „câinilor“ de la Dinamo București, poreclit și „Mopsul, are trei titluri câștigate în Ștefan cel Mare și 31 de partide în tricoul naționalei, pentru care a marcat și 15 goluri.

ADVERTISEMENT

Top 5 se încheie cu Iosif „Piți“ Varga, ce a fost un jucător ce și-a pus amprenta asupra trupei din Ștefan cel Mare, aflându-se în curtea câinilor pentru nu mai puțin de 19 ani, alături de care a câștigat 4 titluri consecutive, între 1961 – 1965, fără a avea un palmares bogat în naționala țării noastre.

  1. Gheorghe Hagi
  2. Nicolae Dobrin
  3. Ilie Ballaci
  4. Florea Dumitrache
  5. Iosif Varga
ADVERTISEMENT