Sport

Giovanni Costantino, șocat când a auzit că va fi demis: ”Asta e”. Unde s-a pierdut meciul cu Rapid

Antrenorul FCU Craiova 1948, Giovanni Costantino, știe unde s-a pierdut partida cu Rapid, scor 3-4, și a vorbit fără prea mari emoții despre riscul de a fi dat afară.
19.01.2024 | 23:24
Giovanni Costantino socat cand a auzit ca va fi demis Asta e Unde sa pierdut meciul cu Rapid
Giovanni Costantino știe unde s-a pierdut partida cu Rapid. Ce spune despre riscul de a fi demis: ”Asta e”
ADVERTISEMENT

Spre deosebire de jucătorii săi, în frunte cu Vlad Achim, care au dat vina pe arbitrul Horațiu Feșnic pentru înfrângere, antrenorul italian s-a ferit să arate cu degetul spre arbitru. Cu toate acestea, a recunoscut că acel penalty acordat Rapidului în minutul 75 a schimbat soarta meciului, din cauza lipsei de experiență a jucătorilor săi.

Giovanni Costantino știe unde s-a pierdut partida cu Rapid

”Dacă vă uitați pe Transfermarkt vedeți că avem cea mai tânără echipă din campionat. Uneori nu e bine pentru că nu putem gestiona presiunea din anumite momente. În final rezultatul astăzi nu a fost de partea noastră. Cred că 75 de minute am fost o echipă foarte bună. Cred că avem echipă bună, cu potențial, e un lucru bun că avem acum la dispoziție mai multe schimbări.

ADVERTISEMENT

Bauza a jucat foarte bine, dar în acel moment aveam nevoie să ținem de rezultat, dar nu cred că asta a schimbat soarta meciului. Au fost anumite greșeli, penalty-ul a schimbat meciul. Am avut șansă prin Blănuță, a fost doar neșansă, nu din cauza schimbărilor. Ei au jucat mai multe partide amicale și dacă au cheltuit două milioane pe transferuri, există un motiv. Asta face diferența”, a explicat Costantino.

Cu toate acestea, deși nu a fost vehement, antrenorul Craiovei s-a arătat mirat că în perioada petrecută la Craiova, de 12 etape, formația sa nu a avut nicio lovitură de la 11 metri. ”Prima repriză ne-am descurcat bine, încercăm să transferăm un fundaș central. Nu vreau să dau detalii referitoare la aceste greșeli, e o chestiune de mentalitate.

ADVERTISEMENT

Am avut ghinion că am rămas fără schimbare din cauza accidentării. La 3-3 a trebuit să jucăm lung, aveau superioritate numerică. Am primit golul 4 din cauza unor erori, lipsă de experiență. Suntem o echipă tânără, curajul, entuziasmul e ok, dar trebuie să acceptăm că pot să facă greșeli de jucători fără experiență.

Arbitrajul e parte din joc, n-am văzut dacă a fost penalty sau nu, nu caut alibi. Clar că a schimbat soarta meciului, dar rezultatul nu se schimbă. E al 12-lea meci pentru mine în România, aștept un penalty și pentru noi”, a declarat antrenorul la interviul de la finalul partidei, conform Prima Sport. Ulterior, la conferința de presă de după meci, Costantino a comentat eventuala sa demitere de către Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT

Giovanni Costantino nu se teme de schimbare

Mai mult, tehnicianul s-a arătat surprins de faptul că jurnaliștii au insistat să-l întrebe de ce l-a schimbat pe argentinianul Bauza, cel mai bun fotbalist de pe teren pentru olteni până în acel moment. Practic, Craiova nu a mai existat pe teren din acel moment, mai exact minutul 66, după care la nici 4 minute s-a produs penalty-ul care a readus-o pe Rapid în meci.

”De ce ma întrebați de schimbare? Sunt antrenorul lui FC U Craiova. Dacă a spus patronul ca ma schimba, asta e. Eu zic ca echipa a avut o evoluție bună la ultimele meciuri. Și azi am avut 3-1, dar cred ca de la golul de 2-3 am căzut psihic și Giulestiul i-a împins de la spate pe adversari.

ADVERTISEMENT

Asta e rolul meu, sa fac echipa sa joace mai bine. L-am schimbat pe Baeten pentru ca a avut o problemă. Pe Bauza l-am schimbat pentru ca aveam nevoie de un atacant rapid”, a replicat antrenorul.

ADVERTISEMENT