Sport

Golul anulat lui Sepsi la Iași a fost valabil! Kyros Vassaras își cere scuze și aplică sancțiuni dure

Sepsi a avut un gol anulat în meciul cu Poli Iași pe motiv de ofsaid. Kyros Vassaras a precizat că reușita trebuia validată și a anunțat sancțiuni dure.
20.10.2023 | 19:55
Golul anulat lui Sepsi la Iasi a fost valabil Kyros Vassaras isi cere scuze si aplica sanctiuni dure
Golul marcat de Sepsi cu Poli Iași nu trebuia să fie anulat. Anunțul lui Vassaras. Foto: Captură DigiSport.
ADVERTISEMENT

Poli Iași a câștigat în premieră pe teren propriu în actuala stagiune, după 1-0 cu Sepsi în meciul restanță din etapa a 7-a. În minutul 81, oaspeții au avut un gol anulat pe motiv de ofsaid, după o fază extrem de confuză. Kyros Vassaras a venit cu explicații și a precizat că golul nu trebuia anulat.

Golul anulat lui Sepsi la Iași a fost valabil! Kyros Vassaras își cere scuze și aplică sancțiuni dure

Gabriel Debeljuh a reușit să introducă mingea în plasă în finalul meciului cu Poli Iași, însă faza extrem de controversată a fost analizată în amănunt de arbitrii din camera VAR. Ulterior, Andrei Chivulete a fost chemat la monitor să revadă faza. În cele din urmă, Chivulete a anulat golul.

ADVERTISEMENT

Așa cum a obișnuit, Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a venit cu explicații. Șeful CCA a precizat că atacantul s-a aflat, la limită, în joc, iar golul nu trebuia să fie anulat.

„La finalul meciului Politehnica Iași – Sepsi, meci restanță din etapa a 7-a a Superligii, disputat joi, 19 octombrie, CCA a obținut imediat toate informațiile și a intrat în posesia imaginilor din camera VAR.

ADVERTISEMENT

„Jucătorul aflat în atac s-a dovedit că se află în joc”

Având în vedere faptul că jucătorul aflat în atac are în mod evident intenția de a juca mingea și are un duel cu adversarul pentru a intra în posesie și în baza informațiilor oferite de VAR, arbitrul meciului, chemat la monitor pentru a verifica intenția jucătorului de a juca mingea, a interpretat corect faza.

Dar, după verificarea ulterioară a procedurii, după finalul partidei, jucătorul aflat în atac s-a dovedit că se afla, la limită, în joc, cu o distanță de 10 centimetri până la penultimul apărător”, a declarat Kyros Vassaras, conform FRF.

ADVERTISEMENT

După ce a anunțat că golul nu trebuia să fie anulat, Kyros Vassaras și-a cerut scuze și a aplicat sancțiuni. Bogdan Dumitrache și Marius Marchidanu, arbitrul și arbitrul asistent din camera VAR, au fost înlocuți de la viitoarele delegări.

„Ne cerem scuze pentru eroare. Arbitrul de centru nu poate fi învinuit”

Ne cerem scuze pentru eroarea arbitrului VAR și a arbitrului asistent VAR în identificarea fundașului cel mai apropiat de linia porții. Ambii oficiali de joc au fost înlocuiți de la viitoarele delegări.

ADVERTISEMENT

Arbitrul de centru nu poate fi învinuit întrucât din camera VAR i s-a confirmat faptul că fundașul în dreptul căruia a fost trasată linia de ofsaid era cel mai apropiat de linia porții. În urma verificării CCA, acest lucru s-a dovedit a fi incorect”, a încheiat Kyros Vassaras.

ADVERTISEMENT