Sport

Fază confuză în Poli Iași – Sepsi. De ce a mers Chivulete la VAR să anuleze un gol din ofsaid

Partida dintre Poli Iași și Sepsi a avut parte de o fază confuză, care a fost rezolvată în cele din urmă de Andrei Chivulete, anulând un gol din ofsaid la VAR.
19.10.2023 | 22:03
Faza confuza in Poli Iasi  Sepsi De ce a mers Chivulete la VAR sa anuleze un gol din ofsaid
Golul marcat de Sepsi cu Poli Iași nu trebuia să fie anulat. Anunțul lui Vassaras. Foto: Captură DigiSport.
ADVERTISEMENT

În minutul 81, Gabriel Debeljuh a reușit să marcheze și aducea egalarea pentru Sepsi în duelul din deplasare cu Poli Iași, însă faza golului a fost analizată mult timp la VAR, iar Andrei Chivulete a fost chemat la margine să revadă faza chiar dacă a fost vorba despre o analiză a unui ofsaid.

De ce a mers Chivulete la VAR să anuleze un gol din ofsaid în Poli Iași – Sepsi

Andrei Chivulete a fost chemat la VAR să revadă un gol din ofsaid în partida dintre Poli Iași și Sepsi, faza întâmplându-se în minutul 81, după ce Gabriel Debeljuh reușise să marcheze un gol.

ADVERTISEMENT

Concret, golul lui Gabriel Debeljuh ar fi fost validat, dacă Mario Rondon nu s-ar fi grăbit și nu l-ar fi împiedicat pe Marchioni, fundașul lui Poli Iași, să se ducă înspre atacantul croat.

În mod normal, fazele de ofsaid sunt analizate la VAR, iar arbitrului i se comunică verdictul, fără ca el să mai meargă la margine să verifice dacă într-adevăr a fost ofsaid sau nu.

ADVERTISEMENT

În acest caz însă, Andrei Chivulete a fost chemat la marginea terenului pentru a constata dacă Mario Rondon l-a incomodat pe Marchioni. Dacă arbitrul ar fi decis că atacantul venezuelean nu a influențat faza, golul ar fi fost validat.

VEZI VIDEO CU FAZA

Fază similară și la un FCSB – Farul

În duelul retur dintre FCSB și Farul din sezonul regulat al campionatului trecut, disputat pe Arena Națională și terminat cu scorul de 2-3, vicecampioanei României i se anula un gol, după ce Octavian Popescu marcase din pasa lui Miculescu, însă Billel Omrani își incomodase prin poziționare un adversar, el aflându-se în ofsaid.

ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu explica faza la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI: „V-aș ruga să revedeți un meci din această lună, Manchester United cu Manchester City, să vedeți o fază mult mai clară în care arbitrii, VAR-ul, în care jucătorul n-a jucat mingea, deși era într-o poziție evidentă de ofsaid, faza a continuat și spre stupoarea tuturor venind din spate Fernandes a marcat gol.

Noi am zis toți că e ofsaid. Guardiola a luat foc. Dar a rămas doar foc de făcut fum pentru că și arbitrii și VAR-ul toată lumea a fost de acord că golul s-a marcat în condiții regulamentare.

ADVERTISEMENT

„Făcând o paralelă cu jocul de aseară în care Omrani l-ar fi obstrucționat, dar trebuie să ai în vedere un singur lucru. Acolo vine un un doi și vin niște driblinguri, mingea și jocul respectiv le urmărea Miculescu. El apare acolo în poziția aceea. Cât a influențat nu e de comentat. Eu nu dau nicio soluție, nicio decizie. Dar comparând cele două faze nasc anumite comentarii.

În momentul când vezi în Anglia o fază mult mai clară cu jucătorul care influența prin poziția sa jocul. Și o influența clar, că mingea venea către el. Dar el nu a jucat mingea din spate, a venit Bruno din spate și a marcat golul”, spunea Adrian Porumboiu, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT