Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Scandalul cu VAR de la Poli Iași – Sepsi, analizat la Fanatik SuperLiga: “I-a dat craci cu linia!”

Sistemul VAR a creat un nou scandal la meciul Poli Iași - Sepsi, iar analiștii FANATIK SUPERLIGA au discutat pe seama acestui subiect.
20.10.2023 | 11:24
Scandalul cu VAR de la Poli Iasi  Sepsi analizat la Fanatik SuperLiga Ia dat craci cu linia
Sistemul VAR a creat un nou scandal la meciul Poli Iași - Sepsi, iar analiștii FANATIK SUPERLIGA au discutat pe seama acestui subiect. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Partida restantă din etapa a 7-a din SuperLiga a avut parte de o fază confuză, care a fost rezolvată în cele din urmă de arbitrul Andrei Chivulete. Acesta a anulat un gol pentru oaspeți după ce a revăzut faza la VAR.

VAR-ul a creat un scandal uriaș la Poli Iași – Sepsi

Momentul petrecut în apropierea finalului întâlnirii Poli Iași – Sepsi a născut un scandal uriaș, iar în cea mai nouă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA au fost discuții aprinse după această fază încheiată la VAR.

ADVERTISEMENT

”Am văzut linie trasă printre picioarele jucătorului. Noi am ajuns să inovăm și la VAR, pentru că eu nu am văzut în niciun campionat puternic ca o decizie de ofsaid să fie luată după consultarea arbitrului. Există în camera VAR pe lângă arbitri și un tehnician care trage acele linii. De ce mai chemi arbitrul de centru să se uite la monitor?”, a declarat Vivi Răchită.

”I-a dat craci cu linia. L-a chemat la VAR să vadă dacă Debeljuh prin poziția lui influențează fază. Ei i-au spus: ‘Din punctul nostru de vedere asta-i linia, trece printre picioare pe la Bordeianu’.

ADVERTISEMENT

Stai așa Vivi că e geometrie. Dacă tu cobori o perpendiculară de pe umărul lui Bordeianu, îi cade între picioare. Senzația fără linii a fost că-l ține în joc și atunci, dacă îl ține în joc, nu mai are rost să infleunțeze sau nu Debeljuh faza”, a spus Alin Buzărin.

Cine tragele liniile la ofsaid

Vivi Răchită a fost în continuare nelămurit și s-a întrebat de ce a fost chemat centralul Andrei Chivulete să revadă faza la VAR. Explicația a fost oferită de Cristi Coste, moderatorul FANATIK SUPERLIGA: ”Chivulete nu a fost chemat la margine pentru ofsaid, ci pentru a decide dacă infleunțează sau nu faza”.

ADVERTISEMENT

”A zis Vivi de campionatele puternice, păi noi nu ne încadrăm la campionatele puternice în primul rând. În al doilea rând, eu cred că ăștia de la FIFA, de la UEFA, o să cumpere patentul cu VAR ăsta din România la anul. Niște anomalii de-astea, niște premiere mondiale, incredibil, linia aia trasă oblig”, a afirmat și Robert Niță.

Jurnalistul Alin Buzărin a întrebat dacă linia de la ofsaid vine automat de la sistem sau este trasă de asistentul VAR. Răspunsul a venit de la Robert Niță: ”Eu am fost într-un tir din ăsta la un meci, m-am dus cu vreo 2 ore înainte la stadion și erau băieții ăștia acolo, arbitrii, stăteau acolo de vorbă că nici nu începuse ședința tehnică.

ADVERTISEMENT

E ca la ecografie când îți măsoară un organ. Pun 2 puncte stânga, dreapta și pe urmă când apasă pe buton între cele 2 puncte automat soft-ul pune linia, le unește. Dar punctele sunt puse de mâna omului, de tehnicianul ăla. E tot manual”.

FANATIK SUPERLIGA este în direct în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul nostru. Emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 și pe canalul de YouTube, dar și pe pagina de Facebook.

VAR-ul naște discuții aprinse

ADVERTISEMENT