Sport

Golul ce va rămâne în istorie. Cea mai frumoasă reușită a lui Pele a fost recreată pe computer. Video

Edson Arantes do Nascimento, cunoscut drept Pele, a decedat la 82 de ani și a lăsat în urmă golurile sale legendare. Cea mai frumoasă reușită a fost recreată.
30.12.2022 | 12:24
Golul ce va ramane in istorie Cea mai frumoasa reusita a lui Pele a fost recreata pe computer Video
1124 de goluri a marcat Pele în cariera sa. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Lumea întreagă a reacționat îndurerată la dispariția lui Pele, iar Brazilia e în doliu național pentru cel mai bun fotbalist din istoria selecao.

Cea mai frumoasă reușită a lui Pele, repusă în lumină cu ajutorul tehnologiei

Pele a marcat 1124 de goluri pentru FC Santos și New York Cosmos, însă unul dintre ele a rămas cu adevărat în istoria fotbalului.

ADVERTISEMENT

Pele avea 18 ani și deja câștigase un titlu mondial, în al treilea său sezon la echipa de seniori pentru FC Santos.

Reușita din meciul cu Juventus de Sao Paulo. pe data de 2 august 1959, de pe stadionul Conde Rodolfo Crespi a fost urmărită pe viu însă de doar aproximativ 10.000 de spectatori.

ADVERTISEMENT

Golul nici măcar nu a fost difuzat la televiziunea braziliană, însă a făcut furori în mai multe articole de presă. Restul microbiștilor nu s-au putut însă bucura de imaginile cu reușita fabuloasă.

Golul de legendă al lui Pele, recreat pe calculator în 2008

În 2008, aproape 50 de ani mai târziu de la acel gol, microbiștii din lumea întreagă și nu numai, au avut șansa să vadă o simulare a acțiunii fabuloase reușite de legenda lui FC Santos.

ADVERTISEMENT

Golul a fost catalogat de brazilieni drept „cel mai frumos gol de până acum”. Pele însuși a fost intervievat pentru a reconstitui cursa lui incredibilă, precum și alți jucători și martori oculari.

Pele a reușit hattrick-ul servit excelent de Dorval, după ce l-a scos din joc elegant pe un prim fundaș. Legendarul brazilian a ridiculizat apoi întreaga apărare adversă cu o serie incredibilă de jonglerii, fără ca măcar mingea să atingă pământul.

ADVERTISEMENT

După ce a depășit astfel doi fundași, a preluat pe coapsă, a driblat și portarul și a împing mingea în poarta goală cu o lovitură de cap. Santos câștiga partidă cu 4-0, iar Pele scria istorie cu acest gol, comparat cu „Golul Secolului” al lui Maradona sau „mâna lui Dumnezeu”.

ADVERTISEMENT