News

Gorjenii se tem să nu aibă soarta turcilor. În așteptarea ”marelui cutremur”, au ajuns să doarmă în cotețul găinilor

E panică în Gorj, acolo unde zeci de gospodării au fost afectat de un seism, la începutul acestei săptămâni.
19.02.2023 | 13:11
Gorjenii se tem sa nu aiba soarta turcilor In asteptarea marelui cutremur au ajuns sa doarma in cotetul gainilor
Gorjenii se pregătesc de marele cutremur / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cutremurul de 5,7 grade, care a avut loc marți în zona Olteniei, urmat de peste 550 de replici, a sădit teama în rândul populației. Oamenii se tem că ar putea avea soarta turcilor sau sirienilor în cazul unui seism mai mare.

Zeci de gospodării din Gorj, afectate de cutremure

Autoritățile nu știu numărul exact al gospodăriilor afectate de mișcările seismice din ultimele zile, însă acesta trece de 50. Majoritatea proprietarilor au reclamat că le-a căzut tencuiala sau li s-au crăpat pereții.

ADVERTISEMENT

Una din zonele localitățile cele mai afectate este comuna Bălești, acolo unde s-au constatat avarii la școli, biserici și case. Pentru că nu știu ce să mai facă, oamenii de aici au ajuns la măsuri extreme.

Dorm în coteț, pe o folie de plastic

Una dintre familiile din comună a decis că imobilul nu mai este sigur pe timp de noapte și a ales să doarmă în cotețul găinilor.

ADVERTISEMENT

“Ne-am amenajat cu folie de plastic şi am separat acolo, puii îi mutăm, aseară aşa am dormit”, a declarat femeia din Gorj, pentru Observator. “Nu dorm noaptea de frică”, a completat și soţul femeii.

Oamenii spun că au rămas singuri, după ce copiii și nepoții au părăsit comuna, de frică, pentru că pereții locuinței au început să se crape. Totuși, aceștia spun că nu-și pot lăsa animalele singure, așa că au recurs la această măsură extremă.

ADVERTISEMENT

Replica i-a prins pe acoperiș, când își reparau casele

Gorjenii nu s-au mai confruntat până acum cu o astfel de situație, așa că atunci când și-au construit case, nu s-au gândit să-și ia măsuri suplimentare împotriva cutremurelor.

În acest fel, pagubele cutremurului de magnitudine 5,7 au fost destul de însemnate, cu precădere în zonele rurale apropiate de epicentrul seismului.

ADVERTISEMENT

Între timp, oamenii au început să-și repare casele, iar pe unii dintre ei, replica de 4,3 i-a prins chiar pe acoperiș, în timp ce efectuau lucrări.

ADVERTISEMENT
Tags: