News

“Grădinile Ploieştiului” vor fi ca-n Dubai! Cel mai nou proiect MRS Residence promite să fie o capodoperă verde

MRS Residence Grădinile va fi cel mai spectaculos cartier al României. De amenajarea peisagistică se ocupă compania SF Landscape Architecture, care a făcut furori în Dubai.
19.10.2023 | 15:15
Grădinile de la Palm Jumeirah, din Dubai, amenajate de SF Landscape Architecture
ADVERTISEMENT

MRS Residence, unul dintre cei mai puternici actori de pe piaţa construcţiilor rezidenţiale, a început construcţia celui mai nou proiect din municipiul Ploieşti, o investiţie de 120 de milioane de euro. Amplasat pe un teren de 65.000 de metri pătraţi, în nordul oraşului, complexul va include o grădină botanică spectaculoasă, amenajată de o companie italiană renumită pentru proiecte luxuriante dezvoltate în Dubai, la Milano sau în Toscana.

SF Landscape Architecture a fost implicată în amenajarea Palm Jumeirah, din Dubai

Proiectul poartă denumirea MRS Residence Grădinile şi va fi cel mai “verde” cartier al Ploieştiului. Pe strada Alba Iulia, în prelungirea MRS Residence Smart, au fost deja demarate lucrările de construcţie, iar cea mai provocatoare componentă a noului proiect o reprezintă “Grădinile Ploieştiului”.

ADVERTISEMENT

Practic este vorba de o grădină botanică spectaculoasă, amenajată de compania italiană “SF Landscape Architecture”, una dintre cele renumite firme de amenajare a spațiilor verzi din Europa. “Am ales Ploieștiul inspirați de locuri, de oameni, de cultura voastră și dorințele pe care le aveți. Proiectul Grădina Botanică este unic, autentic și diferit, așa cum e fiecare proiect al nostru. Și încă o provocare pentru a da tot ce avem mai bun în implementarea lui”, a explicat Stefano Filipini, şeful companiei, într-un interviu pentru Observatorul Prahovean.

Proiect pus în aplicare în Italia, în apropierea Lacului Garda
Proiect pus în aplicare în Italia, în apropierea Lacului Garda

Peisagist cu o experiență de 22 de ani în domeniu, acesta are deja un portofoliu impresionant, printre proiectele de amploare pe care şi-a pus amprenta numărându-se faimoasele Palm Jumeirah Exclusive Garden sau Arabian Modern Villas, din Dubai. De asemenea, era în derulare prăiecte în Emiratele Arabe Unite, unde se construieşte Al Mayaz Waterfront, dar şi Arab Businessman Farm House.

ADVERTISEMENT

Complexul va avea şi un râu artificial, lung de 250 de metri

În ceea ce priveşte cazul particular al MRS Residence Grădinile, soluția folosită va transforma o mare parte a cartierului într-o uriașă grădină botanică, populată cu specii diversificate de copaci și plante, precum ligustrum vulgare, paulownia, salcie japoneză, iarbă albastră. Stefano Filipini a vizitat de curând Ploieștiul insistînd să vadă personal terenul unde își va pune în aplicare ideile.

Amenajare la Antibes, în Franţa
Amenajare la Antibes, în Franţa

Deoarece majoritatea locurilor de parcare sunt subterane, la suprafață vor fi în special alei pietonale, fântâni ambientale, parcuri, grădini, ghivece imense cu bănci, două locuri de joacă și spații de relaxare. De asemenea proiectul mai prevede amenajarea unui râu artificial, în lungime de 250 de metri, care va străbate viitorul cartier.

ADVERTISEMENT

În plus, un alt obiectiv major al noului proiect este acela de a deveni un smart city, astfel că zonele de socializare vor fi dotate cu bănci cu încărcare electrică pentru telefoanele mobile, stâlpi de iluminat dotați cu tehnologie led de ultimă generaţie, panouri solare pentru spațiile comune, precum și un parcări cu sistem de încărcare pentru mașinile electrice.

Complexul rezidențial se va dezvolta pe etape, iar prima fază implică construcția a cinci imobile: Dalia ( P+2 etaje) , Iris (P+3 etaje) Crin (P+3 etaje) Lavanda (P+8 etaje) și Anemona (P+8 etaje).

ADVERTISEMENT

În ceea ce priveşte locuinţele propriu-zise, acestea sunt compartimentate cât mai variat, astfel încât clienții să poată identifica cel puțin o variantă care să le fie pe plac. Astfel, ansamblul rezidențial dispune de garsoniere, apartamente cu 2 camere, 3 camere și 4 camere, decomandate, open space, cât și cu bucătărie închisă.

ADVERTISEMENT