News

Grav accident în Bihor. Un microbuz cu 18 elevi, impact cu o mașină. Nouă copii au ajuns la spital

Un grav accident a avut loc vineri în Bihor. Un microbuz cu mai mulți copii la bord a intrat în coliziune cu o mașină. Au rezultat 14 răniți, dintre care 2 în stare gravă
17.02.2023 | 16:00
Grav accident in Bihor Un microbuz cu 18 elevi impact cu o masina Noua copii au ajuns la spital
Accident între un microbuz cu 18 copii și o mașină, în Bihor. 14 persoane au fost rănite, două sunt în stare gravă. Sursa foto: ISU Crișana / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Din informațiile oferite de autorități, evenimentul rutier din județul Bihor s-a produs în jurul orei 13.30. Atunci, IPJ a fost anunțat prin apel la 112 că, în localitatea Petrileni, s-a produs un accident rutier, în care au fost implicate un microbuz și un autoturism.

Accident între un microbuz cu 18 copii și o mașină, în Bihor. 14 persoane au fost rănite, două sunt în stare gravă

Deplasate la fața locului, autoritățile de la ISU și Poliție au constatat cele semnalate. Din păcate, impactului dintre cele două vehicule s-a soldat cu un număr foarte mare de răniți.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor oferite de Centrul Infotrafic, în urma acestui grav accident rutier, 14 persoane (10 din microbuz și 4 din autoturism) au suferit diverse leziuni. Acestora li s-au acordat îngrijiri medicale la fața locului, iar apoi au fost transportate la spital pentru investigații și îngrijiri medicale.

Autoritățile anunță că 20 de persoane se aflau în microbuz şi 4 în autoturism. În mijlocul de transport persoane erau 18 copii și 2 adulți, din care 9 copii, aflați în cod verde medical și șoferul microbuzului au fost asistați medical. Toți au fost transportați la spital.

ADVERTISEMENT

”La fața locului au fost mobilizate de urgență, echipajele Stației de Pompieri Ștei, Secției de Pompieri Beiuș și Detașamentului 2 Oradea, cu o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare și cu două ambulanțe SMURD tip B2. echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean”, informează ISU Bihor.

Care este starea victimelor

Reprezentanții Poliției Bihor au revenit cu informații suplimentare în legătură cu acest accident și cu starea victimelor. Două persoane care se aflau în autoturism sunt în stare gravă.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, Camelia Roșca, a afirmat în presa locală că în microbuz se aflau 18 copii și 2 adulți. Jumătate dintre copii au ajuns la spital pentru îngrijiri. Mult mai gravă este situația persoanelor din celălalt vehicul implicat în accident. Doi dintre pasageri au răni serioase.

”Din cele 4 persoane aflate în autoturism, două au suferit răni grave și două au fost rănite ușor. După acordarea îngrijirilor care se impun tuturor celor 14 victime, echipajele medicale și pompierii militari le vor transporta la spital”, a transmis Camelia Roșca, conform eBihoreanul.

ADVERTISEMENT

Din spusele martorilor, microbuzul implicat în accident este din Salonta. Ambele vehicule au suferit daune majore în urma impactului. Zeci de minute, traficul rutier a fost blocat în zonă.

ADVERTISEMENT