News

Grecia își redeschide granițele pentru turiștii români. Ce condiții trebuie să îndeplinească

12.04.2021 | 15:57
Grecia isi redeschide granitele pentru turistii romani Ce conditii trebuie sa indeplineasca
ADVERTISEMENT

Avem vești cât se poate de bune pentru turiștii care doresc să-și petreacă vacanța în Grecia. Potrivit ministrului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, vor putea face acest lucru chiar de la jumătatea lunii aprilie, cu condiția să prezinte la graniță, pe lângă documentul de călătorie, un test PCR negativ sau un certificat de vaccinare.

Cu alte cuvinte, pentru a avea acces pe teritoriul statului elen, cetățenii români trebuie să facă dovada că s-au imunizat împotriva bolii Covid-19 cu unul dintre serurile disponibile pe piață, că au fost deja infectați și au dezvoltat anticorpi sau că au fost testați în prealabil și au rezultat negativ.

ADVERTISEMENT

Sunt în sfârșit niște vești bune, care pot să însemne o începere de revenire la normal, pe măsură ce vine, evident, campania de vaccinare”, a transmis oficialul.

Vești bune pentru turiștii români. Grecia îi așteaptă cu brațele deschise de pe 16 aprilie

Pentru turiştii români, la intrarea în Grecia nu se va cere decât un document de călătorie care se poate face foarte uşor, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Practic, nu ar avea carantină în momentul în care se duc în Grecia.

ADVERTISEMENT

Am vorbit chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România şi mi-a comunicat lucrurile acestea. De asemenea, un punct esenţial era întoarcerea turiştilor. Aici sunt mai multe cazuri.

Până acum, dacă ţara nu era pe lista CNSU, se putea intra direct, dacă o ţară – discutăm acum de Grecia – intră pe listă, persoanele care se întorc în ţară şi sunt vaccinate (n.r. 10 zile de la rapel) nu intră în carantină, deci intră direct. Iarăşi, dacă persoana a fost bolnavă de COVID în ultimele 90 de zile nu intră în carantină”, a declarat Claudiu Năsui, precizând, însă, că în momentul de față nu poate spune cu exactitate cât de vechi trebuie să fie testele PCR.

ADVERTISEMENT

Aici avem deja documentele care se cunosc de către state. Aici aşteptăm în continuare nişte date suplimentare din partea autorităţilor elene să ne spună mai multe detalii şi vom reveni şi noi atunci când le avem (n.r. întrebat cât de vechi trebuie să fie testul PCR).

Deocamdată am înţeles principiul de la doamna ambasador şi îl spunem şi noi mai departe. Atenţie mare, pentru întoarcerea în România acceptăm şi testul de anticorpi care poate fi un test de anticorpi, un certificat medical care confirmă că persoana a fost bolnavă de COVID în ultimele 90 de zile”, a adăugat ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

ADVERTISEMENT

De la începutul pandemiei de coronavirus, Grecia a raportat 281.570 de cazuri și 8.532 de decese. În urmă cu o lună, ministrul elen al Turismului susținea că turiștilor care s-au vaccinat sau pot prezinta un test PCR negativ ar trebui să li se permită accesul pe teritoriul țării.

ADVERTISEMENT