News

Gregorian Bivolaru a fost arestat la Paris, pentru viol şi trafic de persoane. “Guru” ţinea sechestrate 26 de femei

Gregorian Bivolaru a ajuns pe mâna autorităților din Franța. Este acuzat de viol și trafic de persoane, susținând că practica yoga tantrică.
28.11.2023 | 17:38
Gregorian Bivolaru a fost arestat la Paris pentru viol si trafic de persoane Guru tinea sechestrate 26 de femei
Gregorian Bivolaru a fost arestat la Paris. Foto Stirile Pro Tv
ADVERTISEMENT

Gregorian Bivolaru a fost arestat la Paris, pentru viol şi trafic de persoane. Alături de el au fost reținuți încă 40 de oameni. Cu toții făceau parte dintr-o sectă internațională de yoga tantrică, conform ceretărilor.

Gregorian Bivolaru a fost arestat la Paris, pentru viol şi trafic de persoane

Potrivit Liberation, aceste persoane au constituit un grup infracțional, prin intermediul căruia răpeau tinere cu scopul de a le exploata sexual. Bivolaru, în vârstă de 71 de ani, a fost săltat de polițiști din casa sa aflată în Paris, în suburbia Val-de-Marne.

ADVERTISEMENT

Pentru a prinde suspecții, oamenii legii au organizat percheziții în mai multe orașe din Franța: Paris, Seine-et-Marne, Val-de-Marne și Alpes-Maritimes. În urma acestora, au fost ridicate 41 de persoane.

Deocamdată nu se meționează cine era „capul” rețelei. Însă, cercetările au arătat că Bivolaru ar fi fondat federația de yoga Atman, pentru a exploata femeile. Sursa citată precizează că tinerele erau racolate pentru a fi „îndoctrinate”.

ADVERTISEMENT

Sub pretextul practicării cursurilor de yoga, femeile erau sechestrate în mai multe locuințe din Franța, iar apoi exploatate sexual. Conform RFI, Gregorian Bivolaru „își satisfăcea apetitul sexual”, 26 de tinere fiind găsire în condiții de „izolare și igienă precare”.

Gregorian Bivolaru a fost eliberat codiționat în 2017

În urmă cu 10 ani, Gregorian Bivolaru a fost condamnat la șase ani de închisoare de autoritățile din România. El a fost acuzat că a violat o minoră. A fost arestat după trei ani, în 2016, însă a stat în spatele gratiilor doar până în 2017, atunci când a fost eliberat condiționat.

ADVERTISEMENT

De altfel, Bivolaru a fost căutat și de oamenii legii din Finlanda, acolo unde a fost dat în urmărire tot pentru trafic de persoane și abuzuri. Acuzațiile au fost aduse de foștii săi cursanți, fiind căutat de Interpol.

Gregorian Bivolaru sau Magnus Aurolsson a dat în judecată statul român. A cerut daune morale în valoare de 50.000 de euro pentru rele tratamente. El a primit în iulie 2023 o hotărâre favorabilă în procesul deschis la Tribunalul Sibiu.

ADVERTISEMENT

Bivolaru a pus bazele școlii de yoga „Mișcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut (MISA)”, fiind cea mai mare din Europa. Predă yoga încă din 1970, fiind profesor acrediat și autor de cărți spirituale.

 

ADVERTISEMENT
Tags: