Sport

Gregorio Goncalo, marcatorul lui Dinamo cu FCSB: „Nu sunt 9 clasic”. Video

Gregorio Goncalo, portughezul venit la Dinamo în această vară, a oferit un interviu amplu pentru site-ul oficial al clubului.
27.07.2023 | 13:34
Gregorio Goncalo marcatorul lui Dinamo cu FCSB Nu sunt 9 clasic Video
26 de goluri a marcat Gregorio Goncalo în ultimii 2 ani. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Gregorio Goncalo a debutat în „Derby de România” cu un gol, iar atacantul vrea să se adapteze cât mai repede la Dinamo și e mai motivat ca oricând să reușească după ce a înscris 27 de goluri în ultimii doi ani.

Gregorio Goncalo e pariul lui Ovidiu Burcă în noul sezon: „Dinamo e un nume mare în Europa”

Gregorio Goncalo a semnat cu Dinamo după ridicarea interdicției la transferuri și a venit în Ștefan cel Mare după ce a promovat în prima ligă portugheză cu Leiria: „E a doua oară când evoluez în străinătate, îmi plac experiențele noi. Mă gândesc pozitiv la acest proiect ca să îmi lărgesc cunoștințele în fotbal și sunt foarte fericit”.

ADVERTISEMENT

Vârful a fost golgheter în liga a doua în sezonul trecut: „Scopul a fost atins cu succes, am avut fani mulți în tribune, le-am oferit titlul pe care și-l doreau”, a mai spus jucătorul care nici măcar nu are cotă pe Transfermarkt.

Goncalo are o relație excelentă cu Ovidiu Burcă: „A fost o surpriză mare, că vorbește portugheză, dar și eu fac un efort să încerc să vorbesc în limba română. Pentru început e foarte bine, e o unealtă bună pe care o folosește, dar voi învăța română cât de repede pot”.

ADVERTISEMENT

Noul director sportiv al lui Dinamo i-a facilitat de asemenea integrarea în grup: „Gabi Glăvan m-a ajutat mult, deja știam lucruri despre club, Dinamo e un nume mare în Europa, m-am uitat la clipuri, cunosc portughezi care au jucat aici. Știu că este un club mare și are fani frumoși”.

Gregorio Goncalo a dezvăluit care e principala sa calitate: „Sunt aspecte importante”

Atacantul în vârstă de 28 de ani știe care e marele său avantaj: „Cred că la finalizare și a fi pozitiv și inteligent în teren sunt aspecte importante”.

ADVERTISEMENT

Goncalo a vorbit și despre fotbalistul său preferat: „Nu am un idol, când Zlatan obișnuia să joace, îl vedeam drept un model, un jucător foarte bun și complet. Era un jucător pe care obișnuiam să îl urmăresc mult”.

Portughezul susține că poate avea mai multe roluri în echipă: „Nu sunt chiar număr 9 clasic, pot fi acel jucător, dar îmi place fiecare aspect al jocului. Pot fi un număr 9, dar pot fi și un Firmino, îmi place să joc combinativ și să fiu liber în axul de atac”.

ADVERTISEMENT

Gregorio Goncalo a vorbit și despre pasiunile sale: „Îmi plac mai multe sporturi, tenis, baschet și UFC. De multe ori sunt difuzate prea târziu și trebuie să fiu odihnit pentru antrenamente. Îmi place cinematografia, urmăresc seriale și filme, să citesc. În Portugalia am un pian și am încercat să mă autoeduc, să învăț singur”.

ADVERTISEMENT