Sport

Gabriel Glăvan este oficial noul director sportiv al lui Dinamo: „E sentimentul unui vis devenit realitate”. Update exclusiv

Gabriel Glăvan este noul director sportiv al lui Dinamo. Informația a fost dezvăluită în exclusivitate de FANATIK încă din luna martie.
26.06.2023 | 16:55
Gabriel Glavan este oficial noul director sportiv al lui Dinamo E sentimentul unui vis devenit realitate Update exclusiv
Gabriel Glăvan este noul director sportiv al lui Dinamo. Foto: dinamo1948.ro.
ADVERTISEMENT
26-06-2023
14:05

Gabriel Glăvan este noul director sportiv al lui Dinamo

Gabriel Glăvan este noul director sportiv al lui Dinamo, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK încă din luna martie. Anunțul oficial a fost făcut de clubul din Ștefan cel Mare pe pagina oficială de Facebook.

„Gabi este unul dintre oamenii pe care suporterii dinamoviști îi cunosc de la începutul sezonului, el ajutând clubul Dinamo și din postura neoficială pe tot parcursul competițional din Liga a II-a.

Pentru acest lucru, suflarea dinamovistă îi este recunoscătoare și îi mulțumește pe deplin!”, a fost anunțul făcut de Dinamo pe pagina oficială de Facebook. Gabriel Glăvan are în CV nume importante din fotbalul românesc, precum Oțelul Galați, Universitatea Craiova, unde a ocupat postul de scouter, dar și FC Voluntari și UTA Arad, unde a format și condus departamentul de scouting.

Totodată, Gabriel Glăvan a fost analist video la echipa României U21. „E greu de descris exact sentimentul. Pe o parte, pare a fi un sentiment de confirmare a unei colaborări pe care deja o am de ceva timp cu toți cei care sunt în cadrul clubului.

Pe altă parte e sentimentul unui vis devenit realitate. Sunt 20 de ani de când am început acest drum al educației în domeniu. 20 de ani de speranță și încredere că, la un moment dat, voi ajunge în poziția în care sunt azi, la clubul meu de suflet. Probabil, l-am făcut extrem de fericit pe Gabi, cel de la 15 ani, care a început acest drum”, a declarat Gabriel Glăvan, potrivit site-ului oficial al lui Dinamo.

Gabriel Glăvan a dezvăluit care sunt obiectivele lui Dinamo pentru sezonul viitor. „Planurile pentru acest sezon sunt de a forma, împreună cu toți colegii mei din club, un ambient de performanță, în care toată lumea să simtă că au un suport real în ceea ce privește departamentul sportiv.

Sigur, ne dorim o performanță cât mai bună din punct de vedere competițional, dar cred că este nevoie de ceva timp pentru a funcționa la capacitate maximă. Cred că succesul în următorul an va putea fi definit de cultura organizațională pe care o vom defini.

Îmi doresc dezvoltarea departamentului pe anumite principii, de educație, comunicare, colaborare, respect pentru meserie si susținere. Punctual, îmi doresc dezvoltarea a cinci departamente: scouting, analiză video, analiză de date, dezvoltare jucători și performanță.

Probabil departamentul de scouting deja funcționează, în mod neoficial, pentru că asta a fost aria mea de expertiză principală, alături de analiză, dar există nevoia, în cadrul unui club, de a acorda o atenție sporită și altor factori ce țin de dezvoltare.

Știu cât de important este acest club pentru suporteri. Acești oameni au făcut niște eforturi foarte mari pentru echipă, au format o comunitate unică în România.

Plecând de la coregrafiile minunate, până la suportul financiar acordat clubului, s-au ridicat la un nivel care obligă partea sportivă să se dezvolte în așa fel încât să oferim niște motive de bucurie pe care le merită. Lucrurile au nevoie de timp, dar, cu pașii corecți, vom ajunge, din nou, acolo unde am mai fost și vom mai fi”, au fost declarațiile lui Gabriel Glăvan.

 

Dinamo are un nou acţionar majoritar şi se pregăteşte să numească un director sportiv la echipă. “Câinii” s-au calificat în play-off, iar Ovidiu Burcă îşi aduce unul dintre apropiaţi într-o funcţie de conducere din club.

Cine e noul director sportiv al lui Dinamo! Are experienţe la mai multe cluburi din SuperLiga

Din informaţiile FANATIK, noul director sportiv al “câinilor” va fi Gabriel Glăvan, un om cu experienţă la mai multe cluburi din SuperLiga, printre care UTA Arad sau Universitatea Craiova, dar şi la FRF, acolo unde a fost scouter şi analist.

ADVERTISEMENT

Invitat la FANATIK SUPERLIGA cu Horia Ivanovici, administratorul special Vlad Iacob a recunoscut că la club va veni un nou director sportiv, dar nu a vrut să dezvăluie numele pentru că vrea să o facă într-un cadru oficial:

“Nu pot să spun informaţii în acest sens. În momentul în care vom avea parafată înţelegerea cu noul director sportiv îl vom anunţa. Vor fi multe întrebări, o să discutăm strategia, dar nu pot să ofer acum detalii”, a explicat Vlad Iacob la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT
Constantin Glăvan, noul director sportiv de la Dinamo
Constantin Glăvan, noul director sportiv de la Dinamo

Vlad Iacob l-a caracterizat pe noul director sportiv: “Este o persoană care a învăţat foarte mult, cu multe cursuri şi un master prestigios în zona tehnică din fotbal”

Vlad Iacob l-a caracterizat pe Constantin Glăvan la emisiunea moderată de Horia Ivanovici, spunând că noul director sportiv va ajuta foarte mult Dinamo, mai ales că are multe reuşite şi pe plan personal:

“Este o persoană cu expertiză, un tânăr care a studiat foarte mult şi care lucrează în fotbal de la o vârstă foarte fragedă. A avut reuşite remarcabile, dar este puţin cunoscut pentru publicul larg, însă este o persoană compatibilă cu viziunea mea, a lui Burcă şi cu cea a managementului executiv.

ADVERTISEMENT

A lucrat la cluburi de fotbal din Liga 1. Este o persoană care a învăţat foarte mult, cu multe cursuri şi un master prestigios în zona tehnică din fotbal. Este o persoană foarte competentă şi îi dezvăluim numele când o să semnăm contractul.

Ceea ce pot să spun că dincolo de reuşitele de pe plan profesional, a identificat şi a recrutat jucători care au ajuns la un nivel foarte bun în România. A făcut scouting şi ştie să coordoneze şi care sunt metodologiile.

ADVERTISEMENT

Cu siguranţă va ajuta Dinamo şi m-a ajutat până acum pro bono. M-am sfătuit cu el în multe chestiuni”, a fost caracterizarea făcută de Vlad Iacob la FANATIK SUPERLIGA.

VEZI VIDEO: 

Fanatik SuperLiga, emisiunea care vă pune la dispoziție cele mai tari exclusivități din fotbalul românesc, poate fi urmărită în fiecare zi de luni până vineri, de la 10:30. Cu Horia Ivanovici, luni marți și vineri, și Ioana Cosma, miercuri și joi, ca prezentatori. Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT