News

Greșeala care a costat-o viața. O tânără de 24 de ani a murit în Bucegi, după ce a căzut în gol aproape 200 de metri

O tânără de doar 24 de ani și-a pierdut viața, în acest weekend, după ce a alunecat și căzut în gol de la 200 de metri. Salvamontiștii i-au găsit trupul după mai multe ore.
23.10.2022 | 22:29
Greseala care a costato viata O tanara de 24 de ani a murit in Bucegi dupa ce a cazut in gol aproape 200 de metri
Traseul către Crucea Caraiman, în Munții Bucegi / Sursă foto: Blogulmeudecalator.ro
ADVERTISEMENT

Tragedie în Bucegi, după moartea unei tinere de 24 de ani din județul Neamț. Aceasta a căzut în gol, sub ochii iubitului ei, care a avut a fost atât de șocat încât a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Tânăra a ales un traseu dificil, fără să fie echipată suficient

Accidentul s-a produs într-unul dintre cele mai dificile trasee din Munții Bucegi și anume Brâna Caraiman. Este vorba despre o potecă ce șerpuiește în jurul versantului într-o zonă stâncoasă și abruptă.

ADVERTISEMENT

Tânăra era însoțită de doi amici și doi câini, însă nu era pregătită suficient pentru o astfel de ascensiune. Mai exact ea nu avea echipament și purta doar o pereche de încălțări sport.

În timp ce grupul înainta spre cabana Caraiman, fata a alunecat și a căzut în gol, spre Valea Jepilor Mici. Prietenii tinerei au sunat imediat la salvamontiști, însă nici aceștia nu au mai putut s-o salveze. Intervenția a durat aproximativ cinci ore.

ADVERTISEMENT

”Aparţinătorii nu o mai vedeau din acel punct. A trebuit să ne mobilizăm rapid. O zonă destul de dificilă, inaccesibilă, pentru că terenul este foarte accidentat şi cu pământ”, a declarat Claudiu Vasilescu de la Salvamont Bușteni, pentru Observator.

Un număr mare de turiști au cerut intervenția Salvamontului, în acest weekend

Sâmbătă și duminică, în interval de doar 24 de ore, 16 turiști au fost salvați de pe munte doar în Bucegi, iar șase dintre ei au ajuns la spital.

ADVERTISEMENT

Salvamontiștii spun că, în ciuda vremii frumoase, într-o astfel de aventură este obligatorie îmbrăcămintea călduroasă, haine de ploaie și o sursă de lumină. Aceste recomandări sunt valabile în orice perioadă a anului, pentru că vremea este schimbătoare la altitudini mari.

De asemenea, este importantă încălțămintea cu talpă aderentă în detrimentul celei de tip sport.

ADVERTISEMENT

”Turistul trebuie să vină echipat, antrenat și pregătit”, mai arată salvamontistul, care atrage atenția că traseele de dificultate ar trebui evitate de turiști, mai ales toamna și iarna.

ADVERTISEMENT
Tags: