News

Un turist străin a murit în Munții Bucegi după ce a fost lovit de fulger. Bărbatul făcea parte dintr-un grup de 20 de oameni

Un turist străin, ce făcea parte dintr-un grup organizat cu peste douăzeci de membri, și-a pierdut sâmbătă viața în Munții Bucegi după ce a fost lovit de fulger
16.07.2022 | 21:06
Un turist strain a murit in Muntii Bucegi dupa ce a fost lovit de fulger Barbatul facea parte dintrun grup de 20 de oameni
Echipele de salvare vor încerca duminică să coboare trupul turistului mort. Sursa foto: Salvamont Bușteni
ADVERTISEMENT

Un turist străin și-a pierdut sâmbătă viața în Munții Bucegi după ce a fost lovit de fulger. Bărbatul făcea parte dintr-un grup organizat cu peste douăzeci de oameni.

Turist străin, mort în Munții Bucegi

Potrivit Salvamont Bușteni, tragedia s-a produs după ce o furtună i-a surprins pe turiști pe Creasta Bucșoiului. Un prim fulger a lovit foarte aproape de grup și i-a speriat pe toți, iar imediat un al doilea fulger l-a lovit din plin pe turistul străin.

ADVERTISEMENT

Fulgerele care au lovit i-au speriat pe oameni, care au fugit imediat în căutarea unui loc de adăpost de unde au sunat după ajutor.

O echipă a Salvamont Bușteni a plecat imediat să-i ajute, însă până când au ajuns la locul accidentului era mult prea târziu pentru a mai putea face ceva pentru salvarea turistului străin.

ADVERTISEMENT

„Primul trăznet a căzut foarte aproape de grup și i-a băgat în sperieți pe toți. Al doilea însă, l-a lovit în plin pe cetățeanul străin. Îngroziți ceilalți au fugit încercând să se pună la adăpost și au sunat după ajutor. O echipa de salvatori a plecat imediat la locul accidentului, dar din păcate pentru victimă era prea târziu ca să se mai facă ceva. Probabil a murit pe loc”, a anunțat Salvamont Bușteni.

Din cauza vremii nefavorabile echipele de salvare nu au putut coborî trupul bărbatului. Aceștia au precizat că duminică dimineața, dacă vremea va fi favorabilă, se va încerca extragerea trupului cu ajutorul unui elicopter, dar se vor organiza și echipe terestre, pregătite să intervină.

ADVERTISEMENT

Județul Prahova se află sâmbătă, până la ora 22.00 sub un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată.

Peste 20 de apeluri primite de Salvamont într-o zi

Dispeceratul Național Salvamont a anunțat sâmbătă dimineața că în ultimele 24 de ore fuseseră primite 22 de apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestora, în acest interval de timp, 23 de persoane au fost salvate, șase dintre acestea fiind predate la ambulanță sau SMURD pentru transport la spital, iar trei persoane au fost predate la elicopterul SMURD pentru transport aerian la spital.

De asemenea, Dispeceratul Național Salvamont a precizat că au fost primite și 42 de apeluri în care au fost solicitate sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.

 

ADVERTISEMENT