Life

Greșeala pe care multe persoane o fac dimineața. E bine să te speli cu apă caldă sau rece pe față?

Multe persoane fac dimineața această greșeală fără ca măcar să își dea seama. E bine să te speli cu apă caldă sau rece pe față?
06.12.2023 | 15:19
Greseala pe care multe persoane o fac dimineata E bine sa te speli cu apa calda sau rece pe fata
Greșeala pe care multe persoane o fac dimineața. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Facă și tu această greșeală dimineața? Te-ai întrebat vreodată dacă e bine să te speli pe față cu apă caldă sau rece? Fiecare are preferințele sale, însă specialiștii ne spun care e alegerea corectă.

Greșeala pe care multe persoane o fac dimineața

Cele mai multe persoane au deja diferite tabieturi dimineața. Există însă unele greșeli pe care le facem fără să ne dăm seama. Fie că e vorba despre alimentație sau mișcare, e bine să fim deschiși la o schimbare.

ADVERTISEMENT

Și tu faci această greșeală dimineață? Este bine cunoscut faptul că trebuie să ne spălăm pe față după ce ne trezim. Ce fel de apă folosim însă? Apa caldă, rece, sau cea fierbinte? Care e alegerea cea mai bună?

În primul rând nu contează anotimpul. Fie că este vară sau iarnă, nu trebuie să optezi pentru apă caldă sau apă rece. Și totuși care este cea mai bună alegere pe care o putem face?

ADVERTISEMENT

O greșeală frecventă dimineața este că alegem să ne spălăm cu apă fierbinte. Acest lucru este permis doar în situații deosebite, precum cele în care e nevoie să ne scăpăm de machiaj, iar acesta e dificil de îndepărtat.

Pe de altă parte, temperatura ridicată a apei deshidratează pielea. Totodată, ea elimină uleiurile naturale care o protejează. Drept urmare, ai grijă să nu mai faci o astfel de greșeală dimineața.

ADVERTISEMENT

E bine să te speli cu apă caldă sau rece pe față?

Și totuși ce să alegem? Apa caldă sau apa rece? Unele persoane pur și simplu nu tolerează apa rece. În acest sens, e recomandat să înceapă spălarea cu apă călduță, iar mai apoi să reducă treptat gradele.

Doar așa, mușchii feței se relaxează, iar circulația este și ea stimulată. În general, este recomandat să te speli cu apă caldă pe față în cazul în care ai fie acnee, fie piele sensibilă. La modul general însă, cele mai multe beneficii le are apa rece.

ADVERTISEMENT

Dacă te speli cu apă rece dimineața, pielea ta va fi tonifiată. Circulația este stimulată, iar toxinele sunt și ele îndepărtate. În acest mod, excluzi anumite probleme la nivelul pielii. Tot apa rece poate să reducă și inflamațiile și oferă o stare de fermitate la nivelul pielii.

O combinație foarte bună pentru piele o reprezintă alternanța. Mai exact, e bine să te speli la început cu o apă ceva mai călduță pe față. Ulterior, la final este bine să închei rutina cu apă rece.

ADVERTISEMENT
Tags: