Life

De ce să nu faci niciodată duș fierbinte după ce ai zburat cu avionul. Motivul te va surprinde cu siguranță

Știai că nu e bine să faci duș fierbinte după ce ai zburat cu avionul? Poate nu ai mai auzit de această regulă până acum. Care este motivul?
01.12.2023 | 17:13
De ce sa nu faci niciodata dus fierbinte dupa ce ai zburat cu avionul Motivul te va surprinde cu siguranta
De ce să nu faci niciodată duș fierbinte după ce ai zburat cu avionul. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De ce să nu faci niciodată duș fierbinte după ce ai zburat cu avionul? Un bărbat a dezvăluit motivul pentru care ar fi bine să renunți la acest obicei. Multe persoane îl au, după o călătorie obositoare.

De ce să nu faci niciodată duș fierbinte după ce ai zburat cu avionul

După un drum lung, cea mai mare dorință a multor persoane e un duș fierbinte. Fie că alegem să călătorim cu trenul, ori cu avionul sau cu autobuzul, scaunele pe care stăm pot fi destul de murdare. De asemenea, aglomerația poate fi ea neplăcută.

ADVERTISEMENT

Și totuși de ce să nu faci duș după ce ai zburat cu avionul? Travys Carinci, manager de servicii pentru clienți la Qantas, zboară aproape 60.000 de mile pe lună în cadrul serviciului său, arată The Sun.

În ciuda acestui lucru însă, bărbatul nu face duș fierbinte după ce a zburat cu avionul. Se pare că dușurile fierbinți usucă pielea și de asemenea, potrivit acestuia, pot avea și alte efecte secundare negative.

ADVERTISEMENT

“Eu sar peste dușurile prea fierbinți care, chiar dacă sunt tentante după un zbor lung. Sunt o modalitate sigură de a-ți usca pielea”, a explicat acesta, pentru CN Traveller.

Efectul pe care îl are apa fierbinte asupra pielii

Ce poți să pățești dacă faci duș fierbinte după ce ai zburat cu avionul? Printre efectele negative se numără declanșarea unor afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema, precum și agravarea acneei. Motivul? Apa fierbinte privează pielea de uleiurile naturale și de bacteriile sănătoase.

ADVERTISEMENT

Abbas Kanani, farmacist la Chemist Click, a declarat că aceeași regulă se aplică și la rutina zilnică. Astfel oamenii ar trebui să fie mai atenți când vine vorba de temperatura apei pe care o folosesc.

“Dușul făcut prea mult timp (mai ales sub un duș fierbinte) poate lipsi pielea de uleiurile sale naturale, ceea ce face ca aceasta să devină uscată”, a menționat acesta, adăugând că un duș rece e cu mult mai eificent.

ADVERTISEMENT

Ce alte beneficii îți mai oferă un duș rece? “Apa rece stimulează producția de noradrenalină și beta-endorfine. Impulsurile electrice sunt trimise de la terminațiile noastre nervoase la creier atunci când facem dușuri reci, iar această reacție chimică poate avea un efect antidepresiv asupra unor persoane”, arată WebMD.

ADVERTISEMENT