Life

Greşeala pe care o fac toţi românii la locul de muncă. Ce nu trebuie să spui niciodată atunci când vrei o mărire de salariu

Ce greșeală fac toți românii la locul de muncă. Cum se cere, de fapt, o mărire de salariu. Ce să nu spui niciodată în acest caz.
10.08.2023 | 09:41
Greseala pe care o fac toti romanii la locul de munca Ce nu trebuie sa spui niciodata atunci cand vrei o marire de salariu
Cum se cere corect o mărire de salariu. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Locul de muncă poate crea nemulțumiri, la un moment dat, atunci când vine vorba de salariu. Mulți angajați români vor un venit lunar mai mare, după o anumită perioadă sau în urma unor sarcini peste cele solicitate. Însă, nu toți procedează bine referitor la modalitatea de a solicita o sumă pe măsura vechimii și a eforturilor.

Cum cerem o mărire de salariu la serviciu. Greșeala pe care o fac mulți angajați români

Specialiștii în Resurse Umane ne spun că trebuie să acționăm cu prudență dacă mergem la șeful nostru și cerem o plată mai mare. Sunt greșeli pe care le facem în mod involuntar și care atrag un răspuns negativ. Nu va fi confortabil sub nicio formă!

ADVERTISEMENT

Chris Williams, fost director de Resurse Umane și apoi vicepreședinte la Microsoft, a dezvăluit ce erori a descoperit la angajații săi. Una dintre ele este faptul că unii se așteptau să le fie răsplătită loialitatea, respectiv perioada îndelungată de lucru.

”Nu sunt sigur că s-a întâmplat vreodată ca firmele să răsplătească cu adevărat loialitatea și, cu siguranță, nu este cazul în zilele noastre”, a comunicat Chris Williams. Acestea ne mai sugerează să abordăm subiectul valorii pe care o oferim companiei, potrivit Business Insider.

ADVERTISEMENT

Dacă simțim că datorită efortului nostru firma la care lucrăm a evoluat, ne putem duce în biroul șefului și cere o plată lunară în acest sens. Trebuie să fie și real acest lucru, în așa fel încât răspunsul să fie unul pozitiv, mai informează Chris Williams.

”Conversația pe care ar trebui să o aveți trebuie să fie despre un schimb de valori. Oferiți companiei această valoare, iar compania ar trebui să răspundă”, a mai explicat fostul director de Resurse Umane, Chris Williams.

ADVERTISEMENT

Atitudinea, de asemenea, este foarte importantă, în cazul cererii unei remunerații mai mari. Niciodată să nu faceți acest pas printr-un limbaj ironic, comportament impulsiv. Nu doar că nu vă veți îndeplini dorința, dar vă creați și o imagine negativă.

Nu amenințați cu procese și plecări în altă parte

De altfel, sub nicio formă să nu precizați faptul că veți merge la un alt loc de muncă, dacă nu vi se va înmâna salariul așteptat. Pe lângă toate acestea, nu amenințați nici cu procese, dacă nu aveți încă un avocat și mai ales unul foarte bun.

ADVERTISEMENT

”Nu faceți niciodată o amenințare pe care nu intenționați să o urmați pe deplin. Nu amenințați că plecați la un alt loc de muncă, dacă nu este o opțiune sigură. Nu amenințați cu procese dacă nu ați verificat ce înseamnă din punct de vedere legal, dacă nu aveți un avocat dispus să preia cazul”, a mai explicat persoana menționată.

ADVERTISEMENT