Life

Greșeala uriașă pe care mulți români o fac în bucătărie. Adina Alberts avertizează: ”Se eliberează în mâncare substanțe toxice potențial cancerigene”

Eroarea mare pe care o fac multe gospodine și care poate duce la cancer. Semnalul de alarmă tras de medicul Adina Alberts.
26.04.2024 | 08:59
Greseala uriasa pe care multi romani o fac in bucatarie Adina Alberts avertizeaza Se elibereaza in mancare substante toxice potential cancerigene
Eroarea mare pe care o fac multe gospodine și care poate duce la cancer. Semnalul de alarmă tras de medicul Adina Alberts. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Greșeala uriașă pe care mulți români o fac în bucătărie. Adina Alberts avertizează că se eliberează în mâncare substanțe toxice potențial cancerigene. Despre ce obicei este vorba, mai exact, și cum afectează sănătatea.

Eroarea mare pe care o fac multe gospodine și care poate duce la cancer. Semnalul de alarmă tras de medicul Adina Alberts

Eroarea mare pe care o fac multe gospodine și care poate duce la cancer. Semnalul de alarmă tras de medicul Adina Alberts. Specialistul a realizat o filmare în care a vorbit recent despre motivele pentru care trebuie să evităm plasticul în bucătărie.

ADVERTISEMENT

Doctorul este de părere că acest material nu trebuie niciodată utilizat în cazul preparatelor culinare fierbinți pentru că are bisfenol A. De asemenea, este bine să se folosească linguri din lemn sau inox atunci când amestecăm în oala cu mâncare.

Lemnul și inoxul sunt cele mai sigure materiale de utilizat în bucătărie. Mai mult decât atât, chirurgul vedetelor recomandă să nu se folosească folie de aluminiu atunci când intră în contact direct cu alimente fierbinți.

ADVERTISEMENT

„În bucătărie niciodată nu vom pregăti sau nu vom pune într-un castron de plastic ceva fierbinte, cum ar fi supă sau legume pe care le-am fiert”, a declarat Adina Alberts într-o filmare de pe pagina de Facebook.

Adina Alberts, despre efectele negative ale plasticului în bucătărie

„Nu vom pune nimic fierbinte pentru că se eliberează din plastic substanțe toxice potențial cancerigene în mâncarea respectivă. Mâncarea de la restaurant trebuie să vină în casolete de carton sau hârtie, niciodată de plastic. 

ADVERTISEMENT

Plasticul în contact cu mâncarea fierbinte va lăsa în mâncarea respectivă substanțe toxice cu potențial cancerigen. Ne îmbolnăvim pentru că nu ne dăm seama câtă nocivitate există în acest plastic în contact cu lichidele și produsele fierbinți. 

Încă ceva, când încălziți la microunde o mâncare niciodată să nu o lăsați într-un castron sau recipient de plastic. Ea trebuie transferată în recipiente de carton sau ceramică. 

ADVERTISEMENT

Aici inoxul nu are ce să caute. Folia de plastic este toxică. În contact cu folia un preparat cald devine toxic”, a mai explicat Adina Alberts pe rețelele de socializare. Medicul a primit numeroase felicitări pentru sfaturile sale.

ADVERTISEMENT