Life

Greșeala uriașă pe care o fac milioane de români. De ce ouăle nu trebuie ținute pe ușa frigiderului

Scapă de obiceiul de a mai depozita ouăle pe ușa frigiderului. Ce recomandă specialiștii pentru a le păstra proaspete cât mai multă vreme.
03.02.2024 | 16:42
Greseala uriasa pe care o fac milioane de romani De ce ouale nu trebuie tinute pe usa frigiderului
Scapă de obiceiul de a mai depozita ouă pe ușa frigiderului. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Ouăle pot deveni un adevărat pericol pentru organism atunci când nu sunt depozitate și păstrate în condiții optime. De obicei, românii aleg să le țină pe ușa frigiderului, acolo unde există un spațiu special dedicat acestora. Însă, iată de ce este recomandat să se renunțe la acest obicei.

Cât de importantă este organizarea corectă în frigider

Aproape că nu este român care să nu depoziteze ouăle pe ușa frigiderului. De cele mai multe ori, spațiul pentru ouă este cel care îi induce pe toți în eroare. Deși mulți cred că ouăle se păstrează foarte bine pe ușă, ei bine, specialiștii trag un semnal de alarmă.

ADVERTISEMENT

Frigiderul este locul unde se păstrează și se depozitează cele mai multe alimente. De obicei, nimeni nu ține cont cum pune produsele în frigider, ci important este să aibă loc toate. Însă, contrar așteptărilor și obiceiurilor, fiecare produs are locul lui în frigider.

Organizarea frigiderului poate fi o adevărată bătaie de cap pentru cei care vor să facă totul ca carte. De exemplu, specialiștii recomandă ca produsele pe care vrem să le păstrăm mai mult, inclusiv carnea să fie depozitate în congelator. Această regulă nu se aplică și altor alimente.

ADVERTISEMENT

Produsele lactate trebuie să aibă propriul lor sertar în frigider. Acestea nu trebuie să fie amestecate cu fructele sau legumele care, la rândul lor, trebuie să aibă și ele un sertar dedicat. Însă, întrebarea care se pune este unde se depozitează ouăle?

Unde este cel mai bine să pui ouăle în frigider

Aproape că toate frigiderele vin la pachet cu spațiu special în care pot fi puse ouăle. De obicei, aceste tăvițe sau suporturi sunt concepute pentru a fi puse pe ușa frigiderului. Deși a ajuns o normalitate pentru toată lumea, acest obicei este greșit, avertizează specialiștii.

ADVERTISEMENT

Mulți români pun ouăle pe ușa frigiderului și nu văd nicio problemă în asta. Totuși, acest obicei nu este deloc unul sănătos și trebuie schimbat cât mai repede.

Specialiștii recomandă ca ouăle să fie păstrate la frigider la fel ca celelalte alimente. Și anume, pe unul dintre sertare. Acestea pot fi puse în tăvița specială, apoi depozitate cu atenție pe unul dintre sertare.

ADVERTISEMENT

De ce nu este bine să fie depozitate pe ușa frigiderului? Ei bine, ușa se deschide de foarte multe ori pe zi, ceea ce înseamnă fluctuații destul de dese de temperatură. Aceste schimbări bruște nu fac decât să altereze mult mai repede ouăle.

Ouăle nu sunt singurele care nu trebuie depozitate pe ușa frigiderului. Aceeași regulă se aplică și laptelui. Acesta se poate strica dacă trece prin schimbări de temperatură, odată cu deschiderea ușii.

Și, totuși, pe ușa frigiderului pot fi depozitate diverse produse, precum anumite condimente, sucuri sau conserve. De obicei, acestea rezistă mai bine la fluctuațiile de temperatură și nu riscă să se strice.

ADVERTISEMENT