Life

Greșeala uriașă pe care o fac toți românii care stau la bloc sau la curte. Zeci de mii de euro ai putea să economisești. Lucrul banal pe care îl cumperi zilnic și care te seacă de bani

Românii care stau la bloc sau la curte fac o greșeală uriașă fără să își dea seama. Ar putea economisi zeci de mii de euro dacă renunță la acest obicei.
18.11.2023 | 10:00
Greseala uriasa pe care o fac toti romanii care stau la bloc sau la curte Zeci de mii de euro ai putea sa economisesti Lucrul banal pe care il cumperi zilnic si care te seaca de bani
Greșeala uriașă pe care o fac toți românii care stau la bloc sau la curte. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Românii care stau la bloc sau la curte pot să economisească zeci de mii de euro, dacă nu mai fac această greșeală. Un lucru banal achiziționat aproape zilnic poate fi înlocuit într-un mod mult mai eficient.

Greșeala uriașă pe care o fac toți românii care stau la bloc sau la curte

Dacă și tu stai la bloc sau la curte, află că lunar, cheltui niște bani pe un lucru banal. Iar dacă această sumă nu pare una importantă, află că în câțiva ani ajungi să cheltui mai bine de zece mii de euro.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre apa potabilă îmbuteliată. O achiziționăm de la supermarket, sau de la magazinele de lângă noi. Iar specialiștii au ajuns la concluzia că în 30 de ani cheltuim aproape 90.000 de euro doar pentru ea. Știai însă că există alternative?

Cei de la project-e.ro ne vorbesc despre această greșeală pe care o fac românii care stau la bloc sau la curte. În general, plătim pentru un litru de apă în jur de 1,5 lei sau chiar și 2 lei.

ADVERTISEMENT

Iar după un calcul simplu, lunar, ajungem să consumăm apă de 240 de lei. Această sumă poate ajunge undeva la 3.000 de lei pe an. O alternativă mai bună și mai eficientă, atât pentru cei care stau la bloc, dar și la curte, poate fi filtrul de apă potabilă.

Lucrul banal pe care îl cumperi zilnic și care te seacă de bani

Un astfel de filtru costă 600 de lei, astfel că se amortizează în primele 3 luni. Rezervele lui trebuie însă înlocuite o dată pe an, iar asta mai costă 200 de lei. Într-un an însă, diferența poate să se simtă la bani.

ADVERTISEMENT

Cei care optează pentru un filtru de purificare a apei potabile ajung să facă o economie de aproape 2750 de lei. Asta înseamnă echivalentul a circa 550 de euro. Un simplu calcul arată că 550 de euro pe an, în 30 de ani, înseamnă în jur de 16.500 de euro.

Iar dacă acești bani ar fi investiți la un randament mediu real de 10% anual, în timp se poate obține aproximativ 90.000 de euro. Câți dintre români s-au gândit însă să apeleze la un astfel de filtru?

ADVERTISEMENT

Nu doar că pot scăpa de mersul la magazin pentru a achiziționa o nouă sticlă de apă. Dar este mult mai comod să ai totul acasă și de asemenea, cu mult mai profitabil, arată sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: