News

Greta Thunberg, reținută de poliția din Germania. Activista participa la un protest împotriva exploatării cărbunelui. Video

Greta Thunberg a fost reținută de poliția din Germania, alături de mai mulți activiști. Tânăra lua parte la un protest violent împotriva exploatării cărbunelui.
17.01.2023 | 20:44
Greta Thunberg retinuta de politia din Germania Activista participa la un protest impotriva exploatarii carbunelui Video
Greta Thunberg, reținută în Germania. Activista participa la un protest împotriva exploatării cărbunelui. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Greta Thunberg, cea care a apărut recent în prim-plan după ce a avut un schimb de replici în online cu Andrew Tate, a fost și ea la rândul ei reținută în Germania.

Greta Thunberg, reținută în Germania. Activista participa la un protest împotriva exploatării cărbunelui

Tânăra activistă de mediu din Suedia a fost ridicată marți de poliția germană în timp ce participa la un protest împotriva demolării satului Lutzerath.

ADVERTISEMENT

În această localitate, sute de oameni s-au adunat în ultimele zile pentru a încerca să împiedice extinderea unei mine de cărbune.

Aproximativ 70 de activiști s-au așezat la marginea minei de cărbune Garzweiler. Într-o primă fază, poliția i-a înconjurat, iar apoi i-a reținut.

ADVERTISEMENT

Printre aceștia s-a numărat și Greta Thunberg, care s-a alăturat protestelor încă de sâmbătă, 14 ianuarie, notează site-ul Msn.com.

Mobilizarea de marți a început în satul din apropiere Keyenberg. Protestatarii au plecat de aici spre Lutzerath, la exploatarea cărbunelui din zonă. În acel moment au început ciocnirile cu poliția, relatează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Poliția din Germania, clarificări după reținerea activistei Greta Thunberg

Poliția germană spune că este a doua oară când activista suedeză este ridicată de oamenii legii în Lutzerath.

Un purtător de cuvânt al poliției din Aachen a declarat că Greta Thunberg făcea parte dintr-un grup de protestatari care ”au năvălit” spre marginea minei, descrisă de ofițeri ca fiind o zonă ”abruptă și extrem de periculoasă”.

ADVERTISEMENT

Poliția din Germania mai precizează că activista nu a fost arestată, ci a fost ridicată și este acum reținută împreună cu alți protestatari pentru identificare.

Micul sat Lutzerath, din Renania de Nord-Westfalia, este deținut de firma RWE. Localitatea a fost evacuată înainte de demolare, pentru a permite extinderea minei de cărbune Garzweiler din apropiere.

În ultimele zile, poliția și protestatarii s-au acuzat reciproc de violențe. Protestatarii spun că zeci dintre ei au fost răniți, unii chiar grav. La rândul lor, autoritățile spun că 70 de ofițeri au fost răniți. Până la 12 protestatari au fost arestați.

ADVERTISEMENT
Tags: