Life

Greta Thunberg l-a distrus pe milionar: „Aș dori să raportez uciderea lui Andrew Tate”

Schimb de replici savuros între Greta Thunberg și milionarul Andrew Tate pe internet. Activista în vârstă de doar 19 ani, „omagiată” de utilizatorii Twitter.
28.12.2022 | 20:28
Greta Thunberg la distrus pe milionar As dori sa raportez uciderea lui Andrew Tate
Greta Thunberg l-a pus la punct pe Andrew Tate. Foto: Hepta.ro/ Twitter
ADVERTISEMENT

Andrew Tate și-a recuperat contul de Twitter odată cu preluarea conducerii de către Elon Musk, dar „fostul cumnat” al Biancăi Drăgușanu a fost distrus de Greta Thunberg, activista care încearcă să oprească încălzirea globală. Milionarul a aruncat prima săgeată, dar tânăra de doar 19 ani i-a întors-o precum un bumerang.

Război online între Andrew Tate și Greta Thunberg. Activista suedeză l-a pus la punct pe milionar

Un război scurt s-a desfășurat în mediul online între Andrew Tate, fostul „cumnat” al Biancăi Drăgușanu, și Greta Thunberg, activista de origine suedeză, care luptă pentru a salva planeta de încălzirea globală.

ADVERTISEMENT

Andrew Tate este cunoscut pentru declarațiile sale cu tentă misogină despre putere, bani și notorietate. Toate acestea au dus la interzicerea lui de majoritatea rețelelor sociale.

Pasionat de mașini puternice și scumpe, milionarul acuzat anul acesta că împreună cu fratele său ar fi sechestrat două femei, a fost supranumit pe internet „regele masculinității toxice”, conform lemonde.fr.

ADVERTISEMENT

În anul 2017, în mijlocul scandalului #Metoo, Tate a fost interzis de pe Twitter  după ce a spus că femeile „sunt responsabile” pentru violurile pe care le-au suferit.

În august 2022, TikTok, Instagram (unde avea 4,7 milioane de urmăritori), Facebook și YouTube i-au blocat, de asemenea, accesul pe platforme pentru „conținut periculos”, „incitare la violență” și „discurs de ură”.

ADVERTISEMENT

După ce conducerea Twitter a fost preluată de Elon Musk și a anunțat o nouă politică care promovează „libertatea de exprimare, dar nu libertatea de acces”, Andrew Tate a primit accesul la cont.

Pe 27 decembrie, prin intermediul platformei, milionarul i-a transmis un mesaj Gretei Thunberg, prin care i-a cerut militantei pentru mediu să comenteze emisiile de carbon al mașinilor sale.

ADVERTISEMENT

Greta Thunberg, felicitată de utilizatorii Twitter

Andrew Tate a început prin a se lăuda cu faptul că are 33 de mașini, apoi a înșirat toate specificațiile automobilelor de lux, printre care unele marca Ferrari și Bugatti.

„Acesta este doar începutul. Te rog să-mi dai adresa ta de e-mail, astfel încât să-țo pot trimite o listă completă a colecției mele de mașini și a emisiilor lor enorme”, a continuat milionarul în vârstă de 36 de ani.

Încercarea aparentă a lui Tate de a porni o discuție cu activista pentru mediu a făcut ca Greta Thunberg să-i răspundă public doar o zi mai târziu.

„Da, te rog, luminează-mă. Scrie-mi la smalld***energy@getalife.com”, a scris tânără în vârstă de 19 ani.

Interacțiunea a servit ca sursă de divertisment pentru mulți utilizatori Twitter, răspunsul Gretei Thunberg acumulând mai bine de 10.000 de aprecieri, la doar o oră de la publicare, scrie independent.co.uk. 

Printre cei care au reacționat se numără comediantul Sooz Kempner, care a spus că nu se aștepta să mai vadă vreodată un „tweet atât de mare”, dar și jurnalistul James Copley.

„Bună ziua. Da, te rog Poliția. Aș dori să raportez uciderea lui Andrew Tate”, a scris el, în timp ce un alt utilizator a catalogat postarea drept „crimă în plină zi”.

Răspunsul lui Thunberg a fost considerat de multe persoane unul dintre cele mai bune lucruri distribuite pe Twitter în anul 2022.

ADVERTISEMENT
Tags: