News

Greva minerilor, suspendată după ce au amenințat că își dau foc în fața Guvernului

Greva minerilor a fost suspendată. Oamenii au amenințat că își vor da foc. Ce le-a promis premierul Marcel Ciolacu?
22.06.2023 | 22:06
Greva minerilor suspendata dupa ce au amenintat ca isi dau foc in fata Guvernului
Greva minerilor a fost suspendată. Sursa foto: Captură Antena 3 CNN
ADVERTISEMENT

Greva minerilor, suspendată după ce au existat amenințări extreme în cursul zilei de joi. Oamenii au spus că dacă nu vor fi ascultați de autorități și nu vor primi un răspuns cu privire la solicitările lor, își vor da foc în fața Guvernului.

Greva minerilor a fost suspendată. Oamenii au amenințat că își dau foc

Joi, minerii de la Complexul Energetic Oltenia au protestat în Piața Victoriei din Capitală. Ei și-au strigat nemulțumirile, spunând că nu există un program de protecție socială adresat lor.

ADVERTISEMENT

Totodată, oamenii susțin că nu primesc sporurile specifice condițiilor în care lucrează. Minerii mai solicită ca pensiile să le fie calculate în condiții speciale, ceea ce ar înseamna încă 1.500 de lei în plus pe lună.

Greva a luat amploare, astăzi, când minerii au amenințat că își vor da foc dacă nu le vor fi luate în seamă cerințele, potrivit Antena 3 CNN. Ulterior, reprezentanții Complexului Energetic Oltenia au intrat la negocieri cu premierul Marcel Ciolacu și ministrul Muncii, Marius Budăi.

ADVERTISEMENT

Ce le-a promis premierul Marcel Ciolacu

În urma discuțiilor, minerii au decis că vor suspenda greva. Premierul le-a transmis că va lua măsuri pentru a stabili cum pot fi rezolvate problemele angajaților, semnalate încă din anul 2001.

Oamenii spun că dacă Executivul nu se va ține de cuvânt, greva va fi reluată. Protestul angajaților de la CE Oltenia a început în această săptămână, la Ministerul Muncii.

ADVERTISEMENT

Amintim că mai mulți mineri au anunțat că au intrat în greva foamei, deoarece Guvernul nu pune în aplicare o lege publicată în Monitorul Oficial în 2021, o lege care le-ar aduce beneficii.

„Guvernul României refuză să pună în aplicare o lege care este publicată în Monitorul Oficial încă din 2021. Au refuzat să o aplice, deși ei adoptat-o, ei s-au lăudat cu ea. Guvernul ne tratează cu dispreț, suntem puși undeva sub lege, nu se respectă Constituția României care spune că toți trebuie să fim egali.

ADVERTISEMENT

Dl Budăi ne-a chemat la discuții, noi am mai avut o întâlnire la Guvern și ne-a spus că dacă ÎCCJ va da decizie, el se va conforma. I-am adus aminte acum și spune că trebuie să mai modifice ceva după ce s-a pronunțat instanța. Să mai dureze un an, doi. A doua mare problemă a noastră, după acest abuz și discriminare, activitatea este pusă pe un program de închidere. Suntem batjocorți la noi în țară. Au luat miliardele de euro din închiderea noastră. Protestul nostru este o formă de disperare”, a transmis unul dintre reprezenanții CE Oltenia, la Realitatea Plus.

 

ADVERTISEMENT