News

Revoltă la locul tragediei unde trei mineri și-au pierdut viața. ”Nămolul e până la gât, mașinile vechi de 50 de ani. Să vină boşii să vadă cum murim”

Este revoltă la Complexul Energetic Oltenia, acolo unde trei mineri și-au pierdut viața. Lumea acuză conducerea: ”Nămolul e până la gât, Să vină boșii să vadă cum murim”.
17.01.2023 | 16:54
Revolta la locul tragediei unde trei mineri siau pierdut viata Namolul e pana la gat masinile vechi de 50 de ani Sa vina bosii sa vada cum murim
Revoltă la Complexul Energetic Oltenia. Oamenii acuză conducerea pentru condițiile grele de muncă: ”Nămolul e până la gât”. Sursa foto: capturi Facebook/Gorj Online / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tragedie la Complexul Energetic Oltenia. O mașină care transporta muncitori s-a răsturnat în cariera de cărbune Jilț Sud. Planul roșu a fost activat, dat fiind numărul mare al victimelor.

Revoltă la Complexul Energetic Oltenia. Oamenii acuză conducerea pentru condițiile grele de muncă: ”Nămolul e până la gât”

Potrivit celui mai recent bilanț, trei persoane au decedat şi alte nouă au fost rănite, marţi, în urma accidentului în care au fost implicate 25 de persoane.

ADVERTISEMENT

Din cauza faptului că zona este inaccesibilă autospecialelor de intervenţie. Astfel, victimele au fost transportate cu mijloace din dotarea carierei Jilţ Sud, pe o platformă betonată, unde se află echipajele de intervenţie.


Condițiile grele de muncă și de trafic din zonă a trezit revolta în rândul oamenilor care asistă la intervenția echipajelor de salvare.

ADVERTISEMENT

În urma acestei uriașe tragedii, martorii prezenți la fața locului și-au strigat nemulțumirile față de conducerea Complexulului Energetic Oltenia.

”Nămolul e până la gât în carieră. Cu astea suntem transportați la lucru, cu mașini vechi de 50 de ani”

ADVERTISEMENT

”Să vină boșii în carieră, cu mașinile astea. Unde sunt șefii, nu se văd! Să vină aici să vadă cum murim”, sunt câteva dintre strigătele de nemulțumire ale celor prezenți la mina Jilț Sud.

Avalanșă de acuzații în online: ”Muncitorii, decedați din cauza incompetenței șefilor din carieră”

Moartea celor trei muncitori de la mina din Complexul Energetic Oltenia a stârnit un uriaș val de acuzații și critici în mediul online.

ADVERTISEMENT

La o filmare pe Facebook a publicației Gorj Online, realizată la locul tragediei, oamenii și-au exprimat furia și revolta față de această situație dramatică din mina Jilț Sud.

Conducerea instituției este arătată cu degetul de oameni. ”Ce vină au acești muncitori, decedați din cauza incompetenței șefilor din carieră care sunt puși cu carnet de partid. Sunt niște oameni slab pregătiți care nu merită să fie șefi”, scrie un cetățean.

”Doamne ferește. De unde siguranță și echipamente. Banii sunt luați de șmecheri. Muncitorii își riscă viața pentru un salariu mult prea mic”, este reacția unui alt internaut.

Tot în online, un bărbat care lucrează la CEO Oltenia spune că astfel de tragedii se pot petrece în toate zonele miniere ale complexului minier: ”Așa este în toate carierele CEO. Murim cu zile, vai mama noastră! Sincere condoleanțe familiilor!”.

ADVERTISEMENT