News

Tatăl studentei ucise în tragedia de la 2 Mai, mesaj dureros. „Șoferul să facă maximum de pedeapsă! Acest caz va fi tergiversat”

„Te-ai urcat drogat la volan, să iei maxim”. Mesajul tatălui tinerei ucise de Vlad Matei Pascu la 2 Mai. Părintele îndurerat spune că are temeri că acest caz va fi tergiversat.
26.08.2023 | 19:12
Tatal studentei ucise in tragedia de la 2 Mai mesaj dureros Soferul sa faca maximum de pedeapsa Acest caz va fi tergiversat
Tragedia provocată de Vlad Pascu confirmă că România rutieră este o junglă / Foto: colaj, Facebook
ADVERTISEMENT

Cătălin Ștefan Dragomir, tatăl Robertei Dragomir, tânăra ucisă în cumplitul accident din stațiunea 2 Mai, alături de un student la Geografie, provocat de Vlad Matei Pascu, a făcut noi declarații. Părintele îndurerat spune că nu are încredere că în acest caz se va face dreptate.

Drogurile și mașina, cocktail terorist

Cumplitul accident din 2 Mai în urma căruia un tânăr de 19 ani, Vlad Matei Pascu, la volanul unui Mercedes și sub influența drogurilor, a lovit mortal o fată și un băiat, a șocat întreaga țară. Tragedia a adus în discuție pericolul la tot pasul pe șoselele din România, cu situațiile agravante: tineri drogați la volan, care provoacă accidente dramatice.

ADVERTISEMENT

Tatăl fetei ucise, Cătălin Ștefan Dragomir, spune că se teme că acest caz tragic va fi mușamalizat sau tergiversat. Lui Dragomir i s-a părut suspect încă de la început faptul că Vlad Matei Pascu a fost lăsat să plece liber de către polițiști, după ce l-au oprit și i-au găsit droguri în mașină.

„Ai comis o faptă, cea mai oribilă faptă”

„Ai comis o faptă, în cazul de față cea mai oribilă faptă, să facă cea mai grea pedeapsă, maximum din maximum, iar cu drogurile ce ne tot dăm atâta, că avea, că nu avea. L-ai văzut că se bâlbâie, că face că toate alea…păi ce? Ești polițist, ai făcut o școală de poliție? Ai făcut școală la apelul bocancilor? Afară! Dar până să îl dea afară, să facă pușcărie cu Vlad Pascu Matei! Eu bănuiesc că și acel polițist tinerel a primit ordin direct pentru a fi lăsat acest Matei Vlad Pascu să plece. Este convingerea mea”, a declarat tatăl Robertei, scrie Adevărul.

ADVERTISEMENT

„Familia șoferului drogat nu a contactat familia Dragomir, deși a anunțat, prin comunicat de presă, că va face acest lucru, atât pentru ei, cât și pentru celelalte victime”, potrivit sursei citate. „Ce să accept de la ei? Nu, nu vreau. Să își vadă de-ale lor. Ce scuze? Doar eu să îi îmbărbătez pe ei să fie tari, cât o să stea copilul lor la pușcărie”, a mai spus Cătălin Ștefan Dragomir.

„Nu știu cine instrumentează cazul”

Acesta a mai spus că nu a primit nici o informație de la poliție și că nu știe cine instrumentează dosarul tragediei în care fiica sa de 20 de ani, alături de un alt tânăr de 19 ani, au fost uciși de Vlad Matei Pascu. „Eu nici nu știu cine instrumentează cazul. Nu am niciun telefon de la Poliție, nu că aș fi eu vreo persoană interesantă”, a spus Dragomir. Totodată, el a estimat că sancțiunile asupra a patru șefi din cadrul poliției Constanța ar fi de fațadă.

ADVERTISEMENT

Reamintim că, în urma tragediei provocată de Vlad Pascu, adjunctul comandantului IPJ Constanța, (siguranță rutieră, ordine publică), Marian Dincă, comisarul-șef Constantin Stoian, șeful Serviciului Rutier Constanța, comisarul-șef Dragoș Cristea, comandantul Poliției Mangalia, și comisarul-șef Radu Vachente, șeful Biroului Poliției din Vama Veche, au fost demiși din funcții.

„Te-ai urcat drogat la volan? Să iei maxim”

De asemenea, tatăl Robertei Dragomir a cerut ca lui Vlad Matei Pascu să i se aplice pedeapsa maximă pentru fapta sa. „Te-ai urcat drogat la volan? Să iei maxim. Câte victime? Două. Maximum din maximum! Noi avem lege, haide să o aplicăm, toți suntem egali. De ce să fie altul mai egal decât noi?”, a spus el.

ADVERTISEMENT

În egală măsură, părinții Robertei, care mai au o fată, sora acesteia, au declarat că iau în calcul să părăsească România, de teamă că și cel de-al doilea copil al lor ar putea păți ceva. Dragomir a spus că familia lui nu se simte apărată în această țară, după ce s-a întâmplat, și că nu vrea ca și copilului ce i-a rămas să i se întâmple ceva.

Totodată, părintele îndurerat a acuzat poliția și instituțiile statului că sunt complice cu criminalii de pe șosele. „Nu ne simțim apărați. De nimeni”, a spus tatăl Robertei.

 

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze