News

GSK și CureVac anunță încă un vaccin anti-Covid. Acesta promite să ne protejeze de noile tulpini

03.02.2021 | 13:52
GSK si CureVac anunta inca un vaccin antiCovid Acesta promite sa ne protejeze de noile tulpini
ADVERTISEMENT

Grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK) şi compania germană CureVac au anunţat, în cursul zilei de miercuri, 3 februarie, că sunt gata să-și unească forțele pentru a dezvolta încă un vaccin anti-Covid.

Bazat pe tehnologia ARN mesager, la fel ca toate celelalte seruri disponibile în momentul de față pe piață, acesta promite să asigure protecție împotriva tuturor tulpinilor aflate în circulație, precum și a celor care ar mai putea apărea în timpul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat de presă dat publicității cu puțin timp în urmă, cercetările vor începe imediat și ar trebui să ajungă la final în 2022, cu condiţia să obţină undă verde din partea autorităţilor sanitare.

GSK și CureVac lucrează la un nou vaccin anti-Covid

Scopul principal este acela de a dezvolta „un vaccin candidat care să răspundă la toate variantele apărute” în timpul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte, noul vaccin va viza nu doar tulpinile aflate deja în circulație, ci și pe cele care ar putea fi depistate în următoarea perioadă.

Conform acordului încheiat de cele două grupuri farmaceutice, GSK va plăti 150 de milioane de euro start-up-ului german, astfel încât britanicii să deţină drepturile asupra noului vaccin în toate statele în care ar urma să fie livrat, cu excepţia Germaniei, Austriei şi Elveţiei.

ADVERTISEMENT

Credem că următoarea generaţie de vaccin va fi crucială în lupta împotriva COVID-19“, a declarat Emma Walmsley, directorul general al GlaxoSmithKline.

Compania va sprijini, în primă fază, procesul de  producere a unui prim vaccin deja dezvoltat de CureVac, care se află în prezent în faza 3 a studiilor clinice.

ADVERTISEMENT

De asemenea, s-a angajat să producă până la 100 de milioane de doze, în timp ce propriul vaccin dezvoltat împreună cu Sanofi suferă întârzieri şi nu va fi gata până la sfârşitul anului 2021, din cauza unor rezultate contrare așteptărilor.

ADVERTISEMENT