News

Guvernul a alocat un miliard de lei pentru proiecte locale. Ce se va întâmpla cu acești bani

Guvernul României a alocat peste un miliard de lei pentru anumite proiecte locale, explicând în ce situații vor fi aceștia folosiți.
06.10.2021 | 22:05
Guvernul a alocat un miliard de lei pentru proiecte locale Ce se va intampla cu acesti bani
ADVERTISEMENT

Deși Guvernul a fost demis prin moțiunea de cenzură votată de către parlamentarii PSD, USR și AUR, acest proiect a fost aprobat de către Ministerul Dezvoltării.

Cseke Attila, cel care este responsabil în prezent de Ministerul Sănătății și Ministerul Dezvoltării, a anunțat marți că ca va organiza o dezbatere publica în legătură cu proiectul de lege care impune obligativitatea vaccinării sau testării a cadrelor medicale.

ADVERTISEMENT

Guvernul dă un miliard de lei pentru proiecte locale. Ce se întâmplă cu acești bani

A fost alocat din partea Guvernului peste un miliard de lei din Fondul de rezervă deținut de către autoritățile publice centrale pentru proiecte locale, conform unui comunicat oficial al Ministrului Dezvoltării, Cseke Atiila.

O parte din aceste fonduri vor acoperi necesarul privind serviciile de asistență socială și protecție a copiilor, plătite de către consiliile județene, notează Biziday.

ADVERTISEMENT

Mai precis, 177.159.000 lei au fost alocați pentru autoritățile locale județene, aceștia fiind destinați costurilor cu asistența socială și protecția copiilor.

Restul fondurilor va fi destinat către finalizarea unor proiecte urgente ale autorităților locale, fie că sunt finanțate de la nivel local sau din fonduri europene.

ADVERTISEMENT

 “2.756 de administrații locale din România (aproape toate cele care au depus cereri în acest sens), indiferent de culoarea politică a primarilor, au primit finanțare în valoare totală de 1.010.966.000 lei, incluzând cele 41 de județe ale țării.

Proiectele locale trebuie finalizate, ele trebuie să servească aceste comunități locale. Prin măsura adoptată astăzi, ne asigurăm că investițiile pentru care au fost cheltuiți bani publici nu vor rămâne neterminate”, a declarat Cseke Attila, notează Biziday.

ADVERTISEMENT

Referitor la împărțirea fondurilor, cea mai mare parte dintre acestea vor fi distribuite către comune, orașele și municipiile primind o cotă mai redusă.

2.514 de comune au primit fonduri în valoare totală de 614.873.000 lei, 194 orașe vor beneficia de 95.588.000 lei, iar 123.346.000 lei au fost alocați către 48 de municipii.

Fondurile vor trebui să acopere necesarul de finanțare pe care îl au autoritățile publice locale, în funcție de execuția bugetară a acestora și nevoile avute.

Ministrul Dezvoltării a mai explicat faptul că fondurile sunt vitale pentru finalizarea unor investiții publice finanțate de către stat sau din fonduri europene, dar și pentru a acoperi anumite cheltuieli urgente ale autorităților locale.

 

ADVERTISEMENT