News

Guvernul britanic are pregătite 7 milioane de teste. Unii cetățeni vor primi testele acasă prin Amazon

23.04.2020 | 23:14
Guvernul britanic are pregatite 7 milioane de teste Unii cetateni vor primi testele acasa prin Amazon
ADVERTISEMENT

7 milioane de britanici vor fi testați de urgență într-o campanie de testare fără precedent, desfășurată de guvernul din Marea Britanie.

7 milioane de britanici vor fi testați.

Secretaru de stat în Ministerul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a dezvăluit că șapte milioane dintre „muncitorii cheie din Marea Britanie, dar și familiile lor” vor fi testați.

ADVERTISEMENT

Oficialii din Marea Britanie au ajuns la concluzia că nu pot reporni economia până când oamenii nu se vor întoarce la lucru, iar acest lucru se poate întâmpla doar dacă muncitorii au fost testați și rezultatul testului e negativ.

Desigur, cifra pare mare pentru o țară precum România, însă raportat la populația de aproape 70 de milioane a Marii Britanii, numărul de teste nu pare ceva extraordinar.

ADVERTISEMENT

Totuși, în condițiile în care SUA, Italia, Rusia și Germania sunt singurele țări din lume care au depășit 1 milion de teste, efortul guvernului britanic este apreciat. Cel puțin intenția lui, pentru că rămâne de văzut cum va avea succes testarea în masă.

  • 4,439,897 de teste a efectuat SUA / populație 328 de milioane
  • 1,579,909 de teste a efectuat Italia / populație 60 de milioane
  • 2,072,669 de teste a efectuat Germania / populație 83 de milioane
  • 2,401,616 de teste a efectuat Rusia / populație 144 de milioane
  • 113,336 de teste a efectuat România / populație 19 milioane
ADVERTISEMENT

Aproximativ 10 milioane de britanici se „califică” pentru a fi testați, cheia testării fiind muncitorii „esențiali”.

Amazon trimite testele acasă

Pentru britanicii care nu dețin o mașină sau nu se pot deplasa, guvernul britanic va trimite testele acasă, într-un ritm de 1000 pe zi. Testele vor ajunge în casele oamenilor cu ajutorul platformei Amazon, după care vor fi ridicate de o mașină a Poștei.

ADVERTISEMENT

Toți cei care se vor testa vor afla rezultatul în 48 de ore, conform publicației britanice The Sun. Mai mult, guvernul a lansat un site unde cetățenii britanici pot afla dacă sunt eligibili, după ce completează un chestionar.

„Începând de astăzi, muncitorii esențiali vor putea efectuat teste anti Covid-19. Includem aici și familiile muncitorilor. Întregul proces este gratis, nimeni nu va trebui să plătească pentru teste”, a declarat Hancock.

Pe deasupra, guvernul britanic va angaja 18.000 de așa denumiți „detectori de contacți”, persoane care vor folosi aplicații de ultimă oră pentru a afla care sunt persoanele infectate.

Rămâne de văzut când va reuși Marea Britanie să testeze 7 milioane de oameni, în condițiile în care ritmul actual al testării britanice duce aproximativ 20.000 de teste la laborator în fiecare zi. Capacitatea maximă de testare în UK ar fi 51.000 de teste în 24 de ore.

Cine beneficiază de testare?

O problemă, remarcată de cetățeni, e lipsa unui număr important de centre de testare. În aceste condiții, sunt cazuri în care oamenii trebuie să conducă ore întregi pentru a fi testați.

Printre altele, guvernul britanic a făcut lista cu așa numiții muncitori „esențiali” care se pot testa gratuit: angajații sistemului medical, angajații din învățământ, polițiștii, preoții, jurnaliștii, guvernanții sau conducătorii țării, angajații din magazine și livrări, soldații, pompierii, cei care lucrează în sistemul financiar și al serviciilor.

ADVERTISEMENT