Fotbal international

Guvernul britanic, decizie drastică pentru echipele din Premier League. Ce se întâmplă la întoarcerea în Anglia

22.02.2021 | 14:23
Guvernul britanic decizie drastica pentru echipele din Premier League Ce se intampla la intoarcerea in Anglia
ADVERTISEMENT

Guvernul britanic a impus noi restricții în lupta împotriva coronavirusului, iar una dintre decizii afectează grav echipele din Premier League care participă în cupele europene.

Astfel, jucătorii şi staff-urile formațiilor engleze vor trebui să intre în izolare pentru 10 zile la revenirea în ţară după meciurile din Champions League și Europa League.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de șapte formații sunt implicate în primăvara celor două competiții, trei în Champions League (Liverpool, Chelsea, Manchester City) și patru în Europa League (Tottenham, Manchester United, Leicester și Arsenal).

Echipele engleze, obligate printr-o decizie a Guvernului britanic să intre în carantină după meciurile europene

Conform dailymail.co.uk, care citează The Athletic, noile restricţii anunţate, duminică, de Guvernul britanic pentru combarea răspândirii coronavirsului prevăd obligaţia ca jucătorii şi staff-urile echipelor să intre în izolare la revenirea în ţară după meciurile din cupele europene.

ADVERTISEMENT

Jucătorii vor avea voie să-şi părăsească locuinţa în această perioadă de 10 zile doar pentru antrenamente şi partide în competiţia internă. Perioada poate fi redusă la jumătate dacă un jucător sau un membru al staff-ului are un test negativ pentru noul coronavirus după o izolare de cinci zile.

În cazul echipelor naţionale, jucătorilor li se va cere să rămână într-o bulă sportivă, în perioada în care se află la loturi. Orice ieşire în afara unei bule sportive în timpul călătoriei în străinătate duce la invalidarea scutirii de carantină şi acei jucători şi antrenori în cauză vor trebui să se autoizoleze timp de 10 zile.

ADVERTISEMENT

Chelsea, Manchester City și Arsenal, primele afectate de măsură

În Champions League, Manchester City şi Chelsea vor evolua în această săptămână în prima manșă a optimilor de finală, iar noile reguli vor avea un impact direct asupra revenirii lor în Marea Britanie. Echipa lui Guardiola se va confrunta, miercuri, 24 februarie, cu Borussia Monchengladbach, pe Puskas Arena din Budapesta, meci considerat în deplasare pentru englezi.

Chelsea întâlneşte, marţi, 23 februarie, pe Atletico Madrid, la Bucureşti, tot în deplasare, din cauza restricţiilor stricte impuse în Spania vizitatorilor din Marea Britanie. Englezii vor ajunge în România luni seară, în jurul orei 21:40, și se vor caza la hotelul Marriott, dar nu vor face niciun antrenament în țara noastră.

ADVERTISEMENT

Arsenal, aflată în 16-imile Europa League, va evolua, joi, cu Benfica Lisabona la Pireu, în Grecia, în manşa retur, considerată pe teren propriu, din cauza faptului că Portugalia se află pe o ”listă roşie” a ţărilor afectate de pandemie, întocmită de Guvernul britanic. Celelalte trei formații engleze din aceastp competiție, Tottenham, Manchester United și Leicester, vor evolua acasă în meciurile retur.

ADVERTISEMENT
Tags: