News

Guvernul Dacian Cioloș merge în Parlament pentru învestitură. Marcel Ciolacu: ”Desemnarea aceasta este o batjocură”. Update

Conducerea USR a decis ca Guvernul Dacian Cioloș să se prezinte în Parlament pentru votul de învestitură, indiferent de rezultatul negocierilor din coaliție.
14.10.2021 | 14:49
Guvernul Dacian Ciolos merge in Parlament pentru investitura Marcel Ciolacu Desemnarea aceasta este o batjocura Update
Guvernul Dacian Cioloș merge în Parlament pentru investitură, indiferent de negocierile din coaliție: ”România trebuie guvernată”. Sursa foto: Inquam photos/George Călin
ADVERTISEMENT
14-10-2021
11:50

Marcel Ciolacu: ”Desemnarea lui Cioloș e o batjocură când românii nu mai au loc în spitale şi nici în cimitire”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un atac dur la adresa lui Klaus Iohannis după desemnare lui Dacian Cioloș pentru a forma un nou Guvern.

Liderul social democrat consideră că România a ajuns captivă unei găşti de iresponsabili, preocupaţi doar de funcţii, bani şi satisfacerea orgoliilor politice.

Ciolacu numește propunerea lui Cioloș drept ”o batjocură, când românii nu mai au loc – nu doar în spitale, dar și în cimitire”.

”România a ajuns captivă unei găști de iresponsabili, preocupați doar de funcții, bani și satisfacerea orgoliilor politice! Niciodată, în istoria modernă a României, ruptura dintre cei care conduc țara și populație nu a fost atât de mare.

Desemnarea, în batjocură!, a lui Cioloș când românii nu mai au loc – nu doar în spitale, dar și în cimitire! – arată cât de rupt de realitate, cât de cinic și cât de lipsit de responsabilitate este Iohannis!

Aproape 400 de morți pe zi! După ce, în urmă cu trei luni, Iohannis spunea că a rezolvat pandemia. Dacă astăzi președintele ar fi față în față cu o familie care și-a pierdut un bunic, o mamă sau un copil, oare ce le-ar spune?? Tot că a învins pandemia??!

E prea mult! Cred că a venit momentul ca Iohannis să coboare printre români, să le vadă suferința, să le vadă lacrimile și, măcar în ultimul ceas, să ia o decizie corectă. Un guvern de specialiști apolitici, care să gestioneze pandemia și economia, până la organizarea alegerilor anticipate!

După atâta distrugere, e momentul să se apuce și să construiască! Datoria președintelui este să găsească soluții pentru probleme românilor: epidemia și veniturile care scad dramatic!” a scris Ciolacu pe Facebook.

Dacian Cioloș este decis să ducă la capăt mandatul pe care l-a primit din partea președintelui Klaus Iohannis în ceea ce privește alcătuirea unui nou Cabinet.

USR a decis, în ședința Comitetului Politic, ca Guvernul Cioloș să se prezinte în fața Parlamentului pentru votul de învestitură, indiferent de rezultatul negocierilor cu PNL și UDMR.

ADVERTISEMENT

Guvernul Dacian Cioloș merge în Parlament pentru învestitură, indiferent de negocierile din coaliție

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a declarat joi că prioritatea lui Dacian Cioloș este refacerea coaliției de guvernare USR-PNL-UDMR.

În cazul în care negocierile dintre formațiuni eșuează, USR va merge mai departe cu un guvern propriu, pe care îl va duce în Parlament pentru a cere încrederea aleșilor.

ADVERTISEMENT

”În urma discuțiilor din biroul național al USR am decis următoarele: am convocat comitetul politic pentru duminică: acesta decide intrarea la guvernare, programul de guvernare și lista de miniștri. Prioritatea numărul 1 este refacerea coaliției de guvernare. Am spus-o de o lună și ceva că unica variantă este guvernarea alături de PNL și UDMR.

În cazul în care negocierile și discuțiile eșuează, trebuie să mergem înainte. Premierul are un mandat și merge cu el înainte. Mergem înainte în ambele scenarii. Și dacă coaliția se va reface, dar și dacă negocierile vor eșua.

ADVERTISEMENT

În acest al doilea caz, vom veni în fața Parlamentului cu un guvern aprobat de Biroul Politic și miniștri la începutul săptămânii viitoare. România trece printr-un moment foarte greu, iar țara trebuie să fie guvernată”, a spus Moșteanu, într-o conferință de presă.

Dacian Cioloș, noi discuții cu Florin Cîțu și Kelemen Hunor

Referitor la negocierile pentru refacerea coaliției, Moșteanu a anunțat că Dacian Cioloș va avea vineri, de la ora 14.00, o nouă rundă de discuții cu Florin Cîțu și Kelemen Hunor

ADVERTISEMENT

”Vineri va fi următoarea întâlnire între liderii celor 3 partide, undeva în jurul ori 14. Noi suntem pregătiți în orice moment să ne așezăm la masă pentru negocieri”, a mai spus purtătorul de cuvânt al USR.

Reamintim că miercuri, la sediul PNL din Modrogan, Dacian Cioloş a avut o primă serie de discuții cu Florin Cîţu, preşedintele PNL, Kelemen Hunor, liderul UDMR, dar şi cu Varujan Pambuccian, reprezentantul minorităţilor naţionale.

Această întâlnire s-a încheiat după aproximativ o oră de discuții, fără niciun deznodământ în privința viitorului Guvern.

ADVERTISEMENT