News

De ce au nevoie românii în continuare de vize pentru a călători în SUA. Explicaţiile lui Dumitru Dragomir

Dumitru Dragomir a deplâns, în cadrul emisiunii "MAX Profeţiile lui Mitică", faptul că România nu a mai avut în ultimii ani oameni politici veritabili.
04.03.2024 | 18:38
De ce au nevoie romanii in continuare de vize pentru a calatori in SUA Explicatiile lui Dumitru Dragomir
Dumitru Dragomir a găsit una dintre cauzele pentru care românilor nu le-au fost ridicate vizele pentru SUA Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Natalitatea României devine deja o problemă de siguranţă naţională, mai ales după ultimele statistici, care arată că în primul trimestru din 2023 numărul nou născuţilor a fost cel mai mic înregistrat în ultimii 145 de ani.

Dumitru Dragomir îl laudă pe Viktor Orban şi îi critică pe politicienii români

La fiecare zece ani ţara noastră pierde un milion de locuitori, iar această situaţie alarmantă a fost subiect de dezbatere între Dumitru Dragomir şi Horia Ivanovici la “MAX Profeţiile lui Mitică”.

ADVERTISEMENT

“Copiii noştri români născuţi în străinătate, în condiţiile în care sunt peste şase milioane de oameno plecaţi, îşi pierd naţionalitatea. Se nasc acolo, sunt cetăţeni englezi, francezi sau italieni, nici nu vorbesc în casă limba română. Se înstrăinează definitiv de România şi am pierdut şase milioane de contribuabili şi de creiere, care măresc PIB-ul altor ţări”, este una dintre explicaţiile lui Dumitru Dragomir cu privire la fenomenul depopulării.

În continuare, fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal s-a lansat într-o critică la adresa clasei politice, considerând că în ultimii ani România nu mai a mai avut oameni politici de anvergură.

ADVERTISEMENT

Horia Ivanovici şi Dumitru Dragomir au deplâns şi faptul că aceștia nu au fost în stare nici măcar să profite de statutul strategic pe care îl are în prezent țara noastră şi să obţină eliminarea vizelor pentru SUA. De altfel, România, Bulgaria şi Cipru sunt singurele state memebre ale Uniunii Europene ale căror vize nu au fost încă eliminate de Statele Unite.

“În ultimii ani n-am prea avut oameni politici. Iliescu, Năstase, acest Băsescu… au mai făcut totuşi câte ceva. La fel Oprescu, Firea… Dar în ultimii 6-7 ani să nu faci tu o grădiniţă ca lumea… E adevărat că şi Uniunea Europeană ne-a pus ‘tălpi’… Noi aveam energie suficientă, mai dădeam şi afară. Ne-a ‘curăţat’ cu energia pe cărbune, cu hidrocentralele. Am avut conducători slabi”, consideră Dumitru Dragomir.

ADVERTISEMENT

În acelaşi timp, acesta face o comparaţie cu prim-ministrul maghiar Viktor Orban, pe care îl laudă pentru poziţia sa fermă cu care apără interesele naţionale ale Ungariei, în raport cu deciziile luate la Bruxelles pentru ţările UE.

“Să fi avut premierul Ungariei, Viktor Orban, aşa cum avem noi, mare, munte câmpie… Noi avem de patru ori pământul agricol al Ungariei, de trei ori pământul agricol al Italiei. Noi puteam da la toată Europa să mănânce, numai din România”, a mai spus Dragomir, la MAX PROFEŢIILE LUI MITICĂ.

ADVERTISEMENT

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, opina la începutul acestui an că data de 1 decembrie 2025 ar putea fi cea de la care ţara noastră va fi acceptată în programul Visa Waiver, iar cetăţenii noştri vor putea merge în SUA fără viză.

De ce ROMANII AU NEVOIE IN CONTINUARE DE VIZE pentru Statele Unite ale Americii

ADVERTISEMENT