News

Guvernul pregătește o nouă lege care să-i protejeze pe români de noul coronavirus. Anunțul lui Nelu Tătaru

03.07.2020 | 21:18
Guvernul pregateste o noua lege care sai protejeze pe romani de noul coronavirus Anuntul lui Nelu Tataru
ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru se așteaptă ca numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus să crească în România în următoarele săptămâni.

Ministrul Sănătății a dezvăluit că Guvernul va pregăti un proiect legislativ care să nu mai poată fi atacat la CCR.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul Guvernului Orban a declarat că la noul proiect legislativ lucrează reprezentanți ai ministerelor de interne, al sănătății și justiției.

Nelu Tătaru pregătește o lege care să restrângă din libertățile populației în plină epidemiei de Covid-19

Nelu Tătaru vrea ca noua lege să nu mai lase loc de interpretare și să nu mai poată fi atacată la Curtea Constituțională a României.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să suplimentăm tot ce înseamnă echipe epidemiolgice. Noi ne așteptam să crească numărul de cazuri, dar suntem pregătiți să gestionăm situația. Avem și un proiect legislativ în acest sens. Facem evaluarea la 24 de ore, prin raportările pe care le facem.

Recomandarea noastră e de a certifica stadiul bolii, pacientul să-și asume decizia pe care o ia. Indicațiile și recomandarea sunt foarte clare. Conform CCR, ordinul de ministru nu are greutatea unui proiect de lege, așa că s-a creat astăzi un grup de lucru de la MAI, MS și MJ care vor pune în concordanță tocmai cerințele Curții.

ADVERTISEMENT

Motivarea era de lipsă de predictibilitate, medicina nu poate să prevadă. Nu există boli, există bolnavi. Vom reveni cu punerea în acord cu cele prevăzute de CCR. Cel mai îngrijorător e că avem peste 200 de cazuri în ATI, au început să se aglomereze cazurile. N-am avut această motivare, toate puterile de neconstituționalitate vin la Legea 95 din 2006.

Facem o lege nouă, dar nu în timp de război, ci în timp de pace. Vom vedea dacă politicul e mai important ca sănătatea românilor și interesul național”, a declarat Tătaru la Digi 24.

ADVERTISEMENT

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 420 de cazuri noi de Coronavirus și 21 de decese în urma infecției cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT
Tags: