Sport

Haaland a marcat în Manchester City – Liverpool și a doborât un record istoric. Ce super atacanți a depășit

Erling Haaland a stablit încă un record după ce a marcat în meciul Manchester City - Liverpool 1-1. Norvegianul va intra în istoria Premier League
25.11.2023 | 16:45
Haaland a marcat in Manchester City  Liverpool si a doborat un record istoric Ce super atacanti a depasit
17 goluri în 18 meciuri are Haaland în acest sezon la City. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Erling Haaland a reușit cel de-al 50-lea gol în Premier League. Atacantul devenise astfel jucătorul care a ajuns cel mai rapid la această cifră, depășindu-l pe Andrew Cole.

Erling Haaland, intrat definitiv în istoria Premier League

Erling Haaland a deschis scorul în derby-ul Manchester City – Liverpool și a atins borna de 50 de goluri în campionatul englez. Vârful a înscris în minutul 27 după o pasă a lui Nathan Ake.

ADVERTISEMENT

Performanța este un nou record, ținând cont că a făcut-o în doar 48 de meciuri, adică are o medie de peste un gol pe meci. Recordul era deținut de Andrew Cole, fostul atacant al lui Manchester City, United, Arsenal sau Newcastle, care a reușit să înscrie 50 de goluri în 65 de meciuri.

Listă atacanților care au ajuns cel mai repede la 50 de goluri în Premier League continuă cu nume la fel de sonore: Alan Shearer (în 66 de meciuri), Ruud van Nistelrooy (68), Fernando Torres și Mohamed Salah (72).

ADVERTISEMENT

Erling Haaland poate depăși acum și recordul lui Alan Shearer de 100 de goluri

Erling Haaland urmărește în acest moment doborârea unui alt record. Jucătorul care atinge cel mai repede 100 de goluri în Premier League. Alan Shearer a reușit să atingă această cifră în 124 de meciuri. Rămâne de văzut dacă Haaland va reuși să spulbere și acest record.

Dacă va menține acest ritm, internaționalul norvegian va reuși ajungă la 100 de goluri sezonul viitor, adică în mai puțin de 100 de meciuri în Premier League. În acest sezon, Haaland are 17 goluri și 4 pase decisive în 18 partide.

ADVERTISEMENT

Haaland are cifre incredibile și la naționala Norvegiei, unde a menținut aproape același ritm nebun: 29 de meciuri și 27 de goluri. Din păcate pentru el, Norvegia a ratat calificarea la Campionatul European din 2024.

E primul jucător din Premier League care câștigă 2 distincții importante în același sezon

Erling Haaland a semnat cu City pe 1 iulie 2022. A reușit să scrie istorie de la primul sezon în Premier League. Sezonul trecut el a fost desemnat cel mai bun jucător din campionat și cel mai bun tânăr jucător, fiind primul care a reușit acest lucru în aceeași stagiune.

ADVERTISEMENT

Starul lui Manchester City mai are contract cu „cetățenii” până în vara lui 2027 și este evaluat conform Transfermarkt la nu mai puțin de 180 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT